Milujete sušenky a milujete zmrzlinu? Ano? Co takhle spojit je dohromady. Zmrzlinové sendviče jsou tak snadné, že si jich klidně můžete vyrobit plný mrazák. V létě tak budou pro celou rodinu po ruce. Klasický nanuk nebo zmrzlina je super, ale sušenky plněné zmrzlinou to je něco úžasného. Stačí sáhnout do mrazáku a vychutnat si je.
Suroviny
- Cookies s kousky čokolády*
- Zmrzlina- vaše oblíbená příchuť
*používám klasické cookies s kousky čokolády nebo ořechů. Pokud si nejste jaké použít podívejte na fotku. Zrovna ty an fotce jsem kupovala v lidlu v balení po myslím že 8 kusech za cca 26 korun (moje nejoblíbenější)
Pomůcky: nůž, potravinářská fólie na zabalení, naběračka na zmrzlinu/lžíce
Příprava
- Zmrzlinu nechte pár minut povolit, aby se lépe nabírala a tvarovala. Zase ji ale nenechte povolit moc aby nebyla tekutá
- Lžící nebo naběračkou na zmrzlinu udělejte naberte kopeček a vyklepněte ho na rovnou stranu sušenky. Nožem ji rozetřete do stran a trochu zarovnejte. U změklé zmrzliny často stačí jen přimáčknout druhou sušenkou . Většinou dávám 1 kopeček mezi dvě sušenky a je to tak akorát.
- Přiklopte druhou sušenkou a opatrně zmáčkněte.
- Nožem nebo prsty zmrzlinu po krajích uhlaďte
- Hotový sendvič zabalte do potravinové fólie a dejte do mrazáku
- Zmrzlinu nechte pár hodin v mrazáku než ztuhne
Skaldování: v mrazáku ve fólii nebo po vybalení v krabičkách
Trvanlivost: několik měsíců
TIP: já používám cookies z Lidlu, mají čokoládové i oříškové a jsou strašně moc dobré.