Pod názvem tsampa se skrývá namletý pražený ječmen. Tsampa je tibetská, používá se na přípravu sladkých i slaných jídel, kaší i nápojů. Já jsem tsampu objevila teprve nedávno a zjistila jsem, že ji mohu použít i do naší kuchyně. Tentokrát jsem z ní udělala knedlíčky do polévky. Je to strašně rychlý a jednoduchý recept. Jen smícháte tsampu s vodou a uděláte knedlíčky. Během chvilky máte plný talíř knedlíčků, které dáte uvařit do polévky. Já jsem zvolila polévku ze zeleninového vývaru a mražené zeleniny.

Knedlíčky jsou uvařené za pár minut a jsou vynikající. Tsampa mě opět nezklamala.

Více o tsampě najdete v tomto článku: Tsampa

 

Suroviny na 12 knedlíčků (pro více knedlíčků zdvojnásobte dávku:

  • 40g tsampy*
  • 40g vody nebo zeleninového vývaru
  • ½ lžičky soli

 

Určitě vás zajímá, kde tsampu seženete. Tsampu prodává ProTibet. Na výběr je ve třech velikostech. Já kupuji 750g balení (na fotce):

Když zadáte kód VERONIKA15, dostanete nyní slevu 15%.

A na co dalšího tsampu použít? Další recepty najdete tady: Recepty z tsampy. Mrkněte na to a uvidíte, že se dá použít opravdu do všeho😊.

 

Postup:

Tsampu smíchejte s vodou nebo studeným vývarem. Promíchejte a ze vzniklé hmoty vyválejte knedlíčky.

Knedlíčky dejte do vroucí polévky a pár minut povařte.

TIP: do knedlíčků přidejte pokrájený bylinky, například petrželku.

 

Zeleninové polévka s knedlíčky

  • 1,5 litru zeleninového vývaru (recept)
  • 450g mražený hrášek a mrkev (1 sáček) nebo jiné zeleniny
  • Knedlíčky z tsampy

 

Vývar přiveďte k varu. Přidejte i hrášek a mrkev. Také knedlíčky z tsampy. Vařte 5 minut, osolte, opepřete a můžete podávat.

Do polévky můžete ještě rozmíchat vajíčko.