Pod názvem tsampa se skrývá namletý pražený ječmen. Tsampa je tibetská, používá se na přípravu sladkých i slaných jídel, kaší i nápojů. Já jsem tsampu objevila teprve nedávno a zjistila jsem, že ji mohu použít i do naší kuchyně. Tentokrát jsem z ní udělala knedlíčky do polévky. Je to strašně rychlý a jednoduchý recept. Jen smícháte tsampu s vodou a uděláte knedlíčky. Během chvilky máte plný talíř knedlíčků, které dáte uvařit do polévky. Já jsem zvolila polévku ze zeleninového vývaru a mražené zeleniny.
Knedlíčky jsou uvařené za pár minut a jsou vynikající. Tsampa mě opět nezklamala.
Více o tsampě najdete v tomto článku: Tsampa
Suroviny na 12 knedlíčků (pro více knedlíčků zdvojnásobte dávku:
- 40g tsampy*
- 40g vody nebo zeleninového vývaru
- ½ lžičky soli
Určitě vás zajímá, kde tsampu seženete. Tsampu prodává ProTibet. Na výběr je ve třech velikostech. Já kupuji 750g balení (na fotce):
Když zadáte kód VERONIKA15, dostanete nyní slevu 15%.
A na co dalšího tsampu použít? Další recepty najdete tady: Recepty z tsampy. Mrkněte na to a uvidíte, že se dá použít opravdu do všeho😊.
Postup:
Tsampu smíchejte s vodou nebo studeným vývarem. Promíchejte a ze vzniklé hmoty vyválejte knedlíčky.
Knedlíčky dejte do vroucí polévky a pár minut povařte.
TIP: do knedlíčků přidejte pokrájený bylinky, například petrželku.
Zeleninové polévka s knedlíčky
- 1,5 litru zeleninového vývaru (recept)
- 450g mražený hrášek a mrkev (1 sáček) nebo jiné zeleniny
- Knedlíčky z tsampy
Vývar přiveďte k varu. Přidejte i hrášek a mrkev. Také knedlíčky z tsampy. Vařte 5 minut, osolte, opepřete a můžete podávat.
Do polévky můžete ještě rozmíchat vajíčko.