Skořice je velice oblíbená při pečení, ale také na přípravu skořicového cukru, do nápojů nebo jiných sladkých receptů. Má jedinečné aroma, které každému jídlu nebo nápoji dodají kořeněnou chuť a aroma tak typické pro skořici. Kupovaná mletá skořice v sáčku je nametá už docela dlouho a proto už ztratila většinu své chuti a vůně. Když si ale doma namelete skořici ze skořicového lusku budete chuť i vůně mnohem silnější. Možná jsou lusky o něco dražší, ale zase použijete méně mleté skořice nebo té kupované. Konzumace skořice pomáhá snížit krevní tlak, má antibakteriální vlastnosti, pomáhá snižovat hladinu cukru v krvi a také zrychluje metabolismu. Na výrobu domácí mleté skořice budete potřebovat asi tak minutu vašeho času. Ochutnejte a porovnejte ten rozdíl mezi čerstvě mletou a kupované. Uvidíte jak nádhernou vůni má mletá skořice doopravdy mít.

Suroviny

  • Celá skořice

Příprava

Recept je velice jednoduchý. Jednu nebo více kusů skořice dejte do mixéru. Mixujte dokud ze skořice nezbyde jen prášek. Skořici prosypte přes síto a pokud v něm zbyly větší kusy ještě je znovu rozmixujte.

Čerstvé mletá skořice má bohaté aroma narozdíl od té kupované. Proto je lepší jí nevyrábět moc do zásoby. Většina mixéru je dělaná i na mixování malého množství.

 

Skladování: při pokojové teplotě. V uzavřené dóze nebo sáčku

Trvanlivost: až do spotřebování. Časem ale slábne aroma.