Tradiční tvarohový dezert s příchutí vanilky. Je to rychlý a snadný recept, který bude chutnat celé rodině. Tento hustý vanilkový tvaroh u nás zvětší části nahradit ochucené jogurty, Stačí když smícháte tvaroh s klasickým i vanilkovým cukrem Je to jednoduché a vynikající. Tak co, uděláte si jednu skleničku nebo rovnou celou mísu?
Doma děláme hned několik druhů Lipánka. Na konci receptu najdete odkazy na další. Vyberte si, který vyzkoušíte anebo je rovnou vyzkoušejte všechny:-).
Suroviny
- 100g měkkého tvarohu
- 10g cukru
- 10 g vanilkového cukru
Příprava
- Všechny suroviny vyšlehejte metličkou nebo elektrickým šlehačem. Míchejte dokud se cukr nerozpustí a směs bude dokonale hladká a bez hrudek. Pro sladší chuť můžete přidat další cukr.
- Lipánek je hotový a můžete ho ihned sníst. Pokud chcete aby ještě trochu ztuhnul dejte ho do lednice. Za několik hodin se ještě sám zahustí.
Pro kakaového Lipánka klikněte na tento odkaz:
https://www.zijemehomemade.cz/kakaovy-lipanek/
Skladování: v lednici
Trvanlivost: 3 dny
Podle receptu je to jen tvaroh oslazený dvěma cukry.
Dobrý den. Ano, je to tvaroh s vanilkovým cukrem. Doma si ho často děláme ke snídani. Lipánka dělám na několik způsobů. Někdy ho sladím čekankovým sirupem a k tomu dám vanilkový extrakt, jindy zase třtinový cukr. Kdybyste chtěla, aby byl tvaroh našlehaný, udělejte tento recept: smetanový Lipánek se šlehačkou: https://www.zijemehomemade.cz/smetanovy-lipanek/ . Dělám oba druhy, podle toho, na co máme doma chuť.
Originál Lipánek obsahuje jen cukr, tvaroh a trochu smetany. Můžete vyzkoušet oba mé recepty a uvidíte, který vám více zachutná:-)
Přeji krásný den
Verča