Udělejte svému milovanému protějšku valentýnskou svačinu. Nikde není psáno, že by měl být Valentýn plný čokolády a tak jsem se rozhodla pro zdravou valentýnskou svačinu. Jednodušší už to ani být nemůže a přesto obrázek na jablíčku řekne vše.

Suroviny

  • Jablko s červenou slupkou
  • Vykrajovátko srdce

Příprava

  1. Jablko zbavte jádýrek. Aby jablko zůstalo vcelku můžete použít kovové vykrajovátko na jablka (vypadá to jako kovová tubička s rukojetí) nebo jablko nakrájet na plátky a kde jsou jadérka nožem obkrojit. Pokud nemáte vykrajovátko můžete srdce vykrojit i nožíkem
  2. Jablko i se slupkou nakrájejte na tak akorát silné plátky. Nedělejte je moc tenké jinak budou snadno praskat.
  3. Pomocí vykrajovátka ve tvaru srdce z každého plátku vykrojte srdíčko.
  4. Jablka můžete krátce namočit do vodu s citronovou šťávou aby nezhnědla.
  5. Na talířek rozložte jak vykrojená srdíčka tak i plátky jablek ve kterých je srdce vykrojené . Ihned podávejte.