V tomto receptu se podíváme jak si z čokoládových kuliček do mléka vyrobit tyčinky. Jsou křupavé, trochu žvýkavé a čokoládové. Bílé maršmalouny mají neutrální vanilkovou chuť na rozdíl od růžovo bílých. Ovocná chuť s kuličkami moc dobře nechutná (vyzkoušeno). Maršmalouny necháte zahřát v mikrovlnce kde se několikanásobné nafouknou. Hned jak přidáte kuličky a začnete míchat promění se tahle hora nafouklých maršmíků na sladké pojivo a kuličky nám k sobě přilepí. Po vychladnutí ztvrdnou a zbydou nám jen výborné čokoládové sušenky. Hodí se jako rychlý snídaně, svačina do školy nebo na výlet. Mají dlouhou trvanlivost a tak si jich můžete vyrobit i větší množství. Když vás bude honit mlsná určitě vám přijdou k chuti.
Suroviny
- 80g čokoládových kuliček*
- 60g bílých maršmalounů
*kuličky do mléka typu Nesquik (čoko kuličky atd.)
Příprava
- Mísu vhodnou do mikrovlnky vytřete lžičkou oleje. Používám plastovou, když bonbony zaschnout můžete je setřít a mísa je čistá. Olej zabrání maršmalounům přilepit se na okraje (alespoň trochu)
- Maršmalouny roztavte v mikrovlnce v 15 sekundových intervalech. Bonbony se opravdu hodně nafouknout. Trvalo mi to celkem 30 sekund. Po promíchání se roztečou a budou v tyčinkách fungovat jako lepidlo.
- Čokoládové kuličky nasypte na nafouknuté maršmalouny a promíchejte. Hodně rychle to začne tuhnout takže si musíte pospíšit. K míchání je nejlepší použít silikonovou stěrku nebo něco ze silikonu, protože se k ní nebudou tolik lepit.
- Pokud ještě nemáte úplně promícháno můžete je znovu dát na 15 skund do mikrovlnky.
- Obsah mísy vysypte na plech vyložený pečícím papírem anebo na silikonový vál.
- Prsty si namočte do vody a rozprostřete hmotu do rovnoměrné vrstvy vysoké asi tak jako je výška kuliček. Můžete si válečkem potřeným trochou oleje a rozválet těsto do stran. Nebojte se jde to dobře umýt jak z nádobí tak i rukou (stačí odmočit nebo dát do myčky)
- Snažte se vytvořit obdelník nebo čtverec aby se vám to pak dobře krájelo.
- Když máte hotovo nechte hmotu ztuhnout. Můžete to urychlit lednicí nebo nechat tak hodinku na lince.
- Ostrým nebo zubatým nožem rozkrájejte na obdelíky. Velikost tyčinek záleží jen na vás. Jestli jste použily silikonovou podložku dejte jí nejdříve pryč. Mohli byste jí proříznout a to by byla škoda.
- Přendejte do krabičky nebo sáčku.
Skladování: v lednici i při pokojové teplotě
Trvanlivost: 1 měsíc