Ochutnejte doma vyrobený Twister s kuřecím masem a majonézovým dresingem. Tortilu naplníte osmaženým nebo grilovaným kuřecím masem, kukuřicí, salátem a rajčaty. Skvělá volba jako rychlá a lehká večeře nebo na letní grilovačku.

Suroviny

  • 500g kuřecích prsou
  • 100g mražené kukuřice
  • 8-16 listů salátu lolo biondo nebo ledového salátu
  • 8 velkých tortil (domácí nebo kupované)
  • 4 rajčata

 

Dresing:

  • 150g majonézy
  • 1 lžička cukru
  • 1 lžička plnotučné hořčice
  • 1/8 lžičky mletého černého pepře
  • 1/4 lžičky soli

+sůl na osolení masa

Místo dresingu můžete použít i klasickou neochucenou majonézu

Příprava

  1. Mraženou kukuřici zalijte vroucí vodou a nechte po dobu přípravy stát. Nebo jí můžete krátce povařit.
  2. Ze salátu odtrhněte listy a omyjte je (oschlé listy nepoužívejte). Trochu s nimi zaklepte ať se zbavíte přebytečně vody a pak je nechte v sítu okapat. Kdyby na nich bylo hodně vody naředilo by to majonézu a ta by pak vytékala ven. Množství salátu na naplnění tortil závisí na jejich velikosti. Když jsou menší dávám do každé tortily dva. U hodně velkých stačí jeden.
  3. Rajčata nakrájejte na širší měsíčky.
  4. Na dresing smíchejte všechny ingredience ze seznamu. Nechte chvilku stát, aby se cukr rozpustil a poté dobře promíchejte. Ochutnejte a podle chuti klidně přidejte více cukru nebo jiné složky na dresing.
  5. Kuřecí maso nakrájejte na medailonky. Nechte je širší, tak 2-3 centimetry. Maso osolte a opepřete. Majonéza je osolená, soli tedy stačí jen trochu.
  6. Pánev rozpalte a maso na ní smažte dozlatova. Maso můžete smažit úplně nasucho nebo použijte lžičku nebo dvě olivového oleje. Z každé strany je to tak 3 minutky, ale u každé pánve a sporáku to bude trvat jinak.
  1. Tortily na pár sekund zahřejte v mikrovlnce nebo je na chvilku položte na rozpálenou pánev. Nechávám je tam 10 sekund, jen aby byly teplé. Budou pak tvárnější a nebudou se lámat. Když je přehřejete ztvrdnout a už je neohnete. 
  2. Doprostřed tortily dejte salát. Lolo biondo má krásně kudrnatý povrch a když bude vykukovat z tortily vypadá to krásně.
  3. Salát posypte kousky rajčat, vychladlou kukuřicí a kousky masa.
  4. Majonézový dresing můžete nalít na salát nebo až na poslední vrstvu, tedy maso.
  5. Spodní část trochu ohněte nahoru přes náplň a pak teprve začněte rolovat. Zabrání to vypadávání náplně. Tortilu přehněte, přetočte přes náplň, možná jí budete muset prsty trochu zastrčit. Chce to balit pevně, ale ne zase moc.
  6. Každou tortilu můžete do třičtvrtě zabalit do alobalu. Dresing nevytéká ven a twister se snadněji jí. Alobal balte stejně jako tortilu. Položte jí doprostřed alobalu a nejdříve přehněte přes tortilu spodní část. Pak teprve zarolujte. Je to kvůli vytékání náplně. Majonéza je slaná a po chvilce kontaktu se zeleninou se naředí. Uvidíte co vám více vyhovuje jestli zabalená do alobalu nebo nezabalená.

 

 

TIP: Omylem jste tortily přehřály a jsou tvrdé? Můžete je využít jako křupavé placky. Naplnit je zeleninou, posypat sýrem nebo polít mexickou směsí na taco. Také je můžete nalámat a použít jako tortillové chipsy spolu se salsou nebo dipem.