V rámci Cesty kolem světa, kdy vařím jídla z celého světa se dnes podíváme do Británie. Na výběr bylo plno zajímavých jídel, určitě se k některým ještě vrátím. Já jsem si vybrala jídlo Toad in hole, protože mě dostalo svým názvem. V překladu totiž znamená ROPUCHA V DÍŘE:-D. Ten název mě dostal
Toad in hole: britské jídlo jehož základem jsou klobásky v těstíčku. Těsto je podobné jako na yorkšírský pudink. Často se podává s cibulovou omáčkou (a já si teď uvědomila, že na tu jsem zapomněla).
Těsto:
- 350ml mléka
- 180g hladké mouky
- 3 vejce vel. L
- 30g rozpuštěného másla
- 1 lžička soli
- ½ lžičky mletého černého pepře
Vše dobře promíchejte metličkou, zakryjte a nechte 30 minut odstát.
Mezitím si opečte klobásky
- 450g klobásek Chipolata nebo podobných (sehnala jsem je v Icelandu)
Opečte je ze všech stran pěkně dozlatova.
Těsto zalijte do zapékací mísy, do něj položte klobásky a dejte péct.
Pečte na 200 stupňů 30 minut, až těsto pěkně zezlátne.
Podávejte s cibulovou omáčkou.