V rámci Cesty kolem světa, kdy vařím jídla z celého světa se dnes podíváme do Británie. Na výběr bylo plno zajímavých jídel, určitě se k některým ještě vrátím. Já jsem si vybrala jídlo Toad in hole, protože mě dostalo svým názvem. V překladu totiž znamená ROPUCHA V DÍŘE:-D. Ten název mě dostal

Toad in hole: britské jídlo jehož základem jsou klobásky v těstíčku. Těsto je podobné jako na yorkšírský pudink. Často se podává s cibulovou omáčkou (a já si teď uvědomila, že na tu jsem zapomněla).

 

Těsto:

  • 350ml mléka
  • 180g hladké mouky
  • 3 vejce vel. L
  • 30g rozpuštěného másla
  • 1 lžička soli
  • ½ lžičky mletého černého pepře

 

Vše dobře promíchejte metličkou, zakryjte a nechte 30 minut odstát.

 

Mezitím si opečte klobásky

  • 450g klobásek Chipolata nebo podobných (sehnala jsem je v Icelandu)

Opečte je ze všech stran pěkně dozlatova.

 

Těsto zalijte do zapékací mísy, do něj položte klobásky a dejte péct.

Pečte na 200 stupňů 30 minut, až těsto pěkně zezlátne.

 

Podávejte s cibulovou omáčkou.