Tenhle recept předčil má očekávání. Původně jsem si tím nebyla úplně jistá, to přiznávám. Nakonec jsem byla nadšená. Jsou to těstoviny a k tomu je omáčka ze sladkých brambor (miluju batáty). Jsou v tom samé dobré věci: miso, lahůdkové droždí, batáty, špenát… moc mi to chutnalo a doufám, že vám také.
(Jen takový tip, Jarda můj přítel se na to moc netvářil, tak jsem mu opekla chorizo klobásku nakrájenou na kousky, nasypala na těstoviny a ve finále vylízal talíř😊😊)
Omáčka:
- 220 g uvařených batát
- 75 g kešu ořechů, namočených den předem
- 13 g lahůdkového droždí Vilgain
- 1 lžička cizrnové miso pasty SUNFOOD s.r.o.
- ¼ lžičky utřeného česneku
- Uzená paprika/ sůl- já jsem dala 1 lžičku chipotle prášku
- 100ml vody nebo více dle potřeby
- 125 ml rostlinného mléka – mandlové, sójové…
- 1/2 lžičky mleté sladké papriky
- Sůl
- ½ lžičky dijonské hořčice¨
- Asi 100 g mraženého listového špenátu nebo podle chuti
- Sůl podle chuti
Batáty uvařte ve slupce, páře nebo jak chcete. Když spěcháte můžete je i nakrájet na kostky a uvařit ve vodě, jen budou chuťově méně výraznější.
Kešu ořechy zalijte vodou a nechte přes noc namočit. Pokud spěcháte, zalijte je na 15 minut vroucí vodou. Lépe se pak rozmixují na krémovou omáčku.
Nyní dejte do mixéru: uvařené batáty, kešu, miso, česnek, sladkou papriku, sůl, rostlinné mléko a dijonskou hořčici. Rozmixujte na hladkou omáčku. Podle potřeby přidejte i vodu. Já jsem omáčku nejdříve smíchala s uvařenými těstovinami a pak jsem přidávala vodu, dokud nebyla pěkně krémová (od oka to bylo 100-150 ml)
Uvařte si těstoviny- kolínka nebo něco jako jsem měla já, přidejte omáčku, uvařený špenát a promíchejte.
venku akorát sněžilo, tak jsem si to musela vyfotit:-)
Dobrou chuť