Rychlá, jednoduchá a zdravá večeře – to je batátový salát!
Nedávno jsem tento recept připravovala v živém vyslání na TT. Lidé tento recept zaujal a další den mi pak začaly chodit reakce se zprávami, že salát zkoušeli a moc jim chutnal. Měla jsem obrovskou radost a tak vám salát dám i sem, abyste ho také mohli vyzkoušet.
Tento recept dělám poslední dobou nějak podezřele často. Většinou moc jídla neopakuji, ale nevím proč mám na ty batáty pořád chuť:-D. A taky je to tím, že je to jednoduché a rychlé…komu by se taky v létě chtělo stát hodiny u plotny.
Budete potřebovat:
- 750g batát
- 1 sáček mražené kukuřice
- 1 plechovka fazolí
- 1 cibule
- 3 lžíce oleje (dávám slunečnicový)
- 2 lžičky mleté papriky
- 1 lžičky mletého černého pepře
- 1 lžička soli
- 1 lžička mletého kmínu
Postup
Batáty oloupejte a nakrájejte na kostky. Přidejte kukuřici, cibuli nakrájenou na měsíčky a promíchejte.
V misce smíchejte olej, sůl a koření. Nalijte do mísy a promíchejte se zeleninou.
Směs nasypte na plech a rozetřete tak, aby byla na plechu rovnoměrná vrstva.
Po 25 minutách přidejte propláchnuté červené fazole. Jsou už uvařené, stačí je tedy péct jen krátce.
Pečte na 200 stupňů asi 30 minut. Zkuste vyndat jednu batátu, jestli je měkká, máte hotovo.
Tip: Já na konci zapnu ještě na 5 minut větráček, celá směs se lépe zapeče, a tak to mám ráda😊.
Dresink:
- 200g zakysané smetany (čím víc procent tuku, tím lépe😊)
- Sůl
- Pepř
- Chilli podle chuti – používám Chipotle nebo Jalapěno od Chilli doktora
Servírování
Do misky nasypte salát, k tomu dejte misku s dresinkem a kdo se chce pořádně najíst, může přidat i volské oko.