Tawa pulao je jednoduché jídlo z rýže, zeleniny a koření. Je to populární street food jídlo z indické Bombaje. Tuhle večeři připravíte za chvilku. Je lehká, zdravá, ideální jako lehký oběd nebo večeře.
Pulao se často podává s jogurtovou raitou, cože je vlastně taková jogurtová omáčka. Jídlo lze připravit i bez masa, stačí ho vynechat.
Suroviny:
- 500g kuřecí prsa (lze udělat i bez masa)
- 400g Basmati rýže
- 350-450g mraženého hrášku a mrkve (může tam být i kukuřice)
- 20g soli
- 2 velké cibule
- 1 červená kapie
- 6 lžiček koření Pav Bhaji (recept najdete níže)
- 1 lžička mleté kurkumy
- ½ lžičky sušeného zázvoru nebo 2 lžičky čerstvého
- Citrón na ozdobu
- Koriandr na ozdobu
Postup:
Rýži uvařte podle návodu. Propláchněte vodou a nechte okapat.
Mraženou zeleninu zalijte vodou a 5 minut povařte.
Ve woku zahřejte olej, přidejte nadrobno nakrájenou cibuli a 2 minuty opékejte.
Cibuli jsem nakrájela v sekáčku (Tescoma), trvá to pár sekund.
Dále přidejte sušený nebo utřený zázvor, koření a zeleninu.
Odstavte a pomocí šťouchadla na brambory rozmačkejte, ale ne úplně. Část zeleniny nechte vcelku nebo alespoň větší kousky.
Vraťte na sporák a přidejte rýži. Osolte a ještě 3 minuty zahřívejte.
Pro pulao s masem nakrájejte kuřecí maso na medailonky a opečte na druhé pánvi. Nezapomeňte maso osolit a opepřit z obou stranu.
Pulao nandejte na talíř, ozdobte opečeným masem, koriandrem a měsíčkem citrónu.