Tatranky jsou už od dětství moje oblíbená sušenka. Když jsem už dělala oreo máslo řekla jsem si proč si neudělat máslo i z tatranek? Mě vyhovuje tento poměr, ale přidáním více či méně másla můžete chuť másla ještě upravit. Doporučuji použít tatranky s příchutí lískových ořechů, s těmi máslo chutná nejlépe.
Suroviny
- 90 g lískooříškové tatranky (2 kusy)
- 40g másla
- 10g cukr moučka (volitelné)
Příprava
- Tatranku rozdrťte vidličkou nebo rozmixujte v robotu. Záleží na vás jestli chcete v máslu kousky sušenek nebo ne.
- Přidejte máslo a promíchejte. Podle chuti můžete přidat i moučkový cukr.
- Ochutnejte, jestli vám takto máslo vyhovuje nebo jestli chcete přidat další máslo.
- Když jste s chutí spokojeni přendejte máslo do čisté sklenice a dejte ztuhnout do lednice.
Použití: jako sladká pomazánka na pečivo, sušenky
Skladování: v lednici
Trvanlivost: 1 měsíc