Tarhoňa je pro mě docela novinka. Měla jsem jí jen jednou v životě, a to mne moc neoslovila. Řekla jsem si ale, že jí dám druhou šanci. Připravila jsem z ní něco jako houbové rizoto, přidala kuřecí maso, rukolu a sýr Grana padano. Jak to dopadlo?
Po prvním soustu jsem změnila názor. To je vám tak dobré! A to neříkám jen proto, že jsem to vařila já😊. Jarda byl taky nadšený, prý mám tuhle dobrotu zase brzo zopakovat:-D.
Na 2 porce budete potřebovat:
- 1 sáček Tarhoňi s houbami Rychlé vaření*
- 500g malých žampionů
- 250-500g kuřecích prsou
- Rukola
- Sýr Grana padano
- Máslo
- ½ lžičky soli
- Mletý černý pepř
*v balení už nějaké houby jsou, ale já mám ráda hodně hub, a proto jsem přidala ještě čerstvé žampiony. Jedná se o již ochucenou tarhoňu, proto je pro stejný výsledek použít právě ji.
Postup
Tarhoňu uvařte podle návodu na obalu – stačí jí orestovat na oleji, zalít vodou a 8-10 minut povařit. Pak už se jen nechá dojít pod pokličkou.
Mezitím si nakrájejte kuřecí maso a opečte na pánvi. Dejte ho stranou a na másle opečte žampiony nakrájené na čtvrtky (plátky nedělá, houby pak v jídle skoro nejsou vidět). Houby opékejte pár minut za stálého míchání. Dejte stranou.
Do mísy dejte připravenou tarhoňu, přidejte kuřecí maso a žampiony. Osolte a opepřete.
Podávání:
Na talíři jsem udělala lůžko z rukoly. Určitě s ní nešetřete, skvěle se k jídlu hodí.
Tarhoňu jsem dala do misky, zmáčkla vařečkou a opatrně položila doprostřed talíře s rukolou. Po chvilce jsem dala misku pryč a vytvořila tím pěkný kopeček. Zkrátka jsem dneska měla chuť si s tím trochu pohrát😊.
Na konec to posypte sýrem Grana padano. Já měla jen nastrouhaný, tenké plátky udělané škrabkou by byly lepší.
Před jídlem promíchejte s rukolou.
Dobrou chuť.
Příště bych ale chtěla zkusit vegetariánskou verzi. Napadlo mě, že bych místo masa použila tofu, ďobáčky nebo něco takového. Jsem zvědavá, jestli to bude chutnat stejně dobře jako s masem😊.