Suroviny
- 100g sýra: eidam, chedar, parmezán (nebo jiný sýr který se dá nastrouhat)
Množství sýra jen orientační a vychází tak na 1 plech. Pro větší množství použijte větší množství sýra. Klidně můžete udělat mix a udělat chipsy z několika druhů sýrů. Každý si bude moc vybrat jestli bude chtít ty z čedaru, eidamu nebo parmezánu (nebo dalších druhů sýra)
Pomůcky: plech, pečící papír, struhadlo
Příprava
- Sýr nastrouhejte najemno
- Plech vyložte pečícím papírem. Díky němu půjdou chipsy sundat úplně bez problémů
- Ze strouhaného sýra vytvořte hromádky asi centimetr vysoké. Nechte mezi nimi odstup protože po zahřátí se sýr ještě rozteče do stran.
- Pečte v předehřáté troubě na 200 stupňů po dobu 3-5 minut. Chipsy mají být upečené dozlatova, ale ne do hněda. Ty hnědé jsou už pak moc hořké.
Skladování: v lednici v uzavřené nádobě, ale nejlépe chutnají čerstvé
Trvanlivost: 3 dny
https://www.zijemehomemade.cz/jogurtove-chipsy/
https://www.zijemehomemade.cz/chipsy-z-tortil/
https://www.zijemehomemade.cz/salamove-chipsy/
https://www.zijemehomemade.cz/bezlepkove-jogurtove-chipsy/
https://www.zijemehomemade.cz/muj-superbox-co-obsahoval-lednovy-box/
https://www.zijemehomemade.cz/toasty-s-dijonskou-horcici/
https://www.zijemehomemade.cz/jednohubky-s-grilovanym-syrem/
Zdravím, úžasný nápad, moc jsem se na chipsy těšila, ale nepodařilo se mi je oddělit od pečícího papíru. Máte nějakou radu? Děkuji
Dobrý den
Přemýšlím, čím by to mohlo být. Chipsy peču již několik let pravidelně a vždy šly pěkně sundat. Jedině mě napadá, jestli třeba nebyly málo upečené…ale to by mělo stačit chvilku počkat až vychladnout, a jít normálně sundat. Možná jiný druh sýra? Bohužel opravdu nevím.
Ale mám alespoň jeden tip. Skvělé jsou podložky na pečení, takové černé. Dají se sehnat třeba i v Lidlu kolem 40 korun (tedy v Lidlu je mají jen někdy). K těm se už nic přichytit nemůže:-)).
Mrzí mě, že vám nepomohu více .
Krásný den Verča