Další skvělý recept z ajurvédské kuchyni. Stravování podle ajurvédy mě hodně zaujalo. Hodně receptů je indických a já mám indickou kuchyni moc ráda. Samozřejmě se dá jíst podle zásad ajurvédy i neindické jídlo, to je na každém😊.
Tentokrát jsem si jako dezert připravila švestkové pyré. Použila jsem švestky, skořici a třtinový cukr. Švestky se svaří s vodou na kaši. Po vychladnutí získáte vynikající švestkový dezert, který si můžete dát na svačinu nebo ke snídani.
Pyré je mimochodem vynikající i na zácpu.
Suroviny:
- 170g švestek
- 110g vody
- ¼ lžičky mleté skořice
- 1-2 lžíce třtinového cukru (nebo čekankového sirupu)
Postup:
Švestky pokrájejte na kousky. Dejte je do hrnce, zalijte vodou a přidejte i mletou skořici.
Vařte, dokud nezmenší svůj objem o polovinu. Ke konci přidejte cukr.
Ve výsledku jsem měla 150 gramů pyré.
Pyré nechte vychladnout a můžete podávat.
Skladování: Pyré se dá vyrobit i na několik dnů do zásoby. Kdyby moc ztuhlo, stačí ho krátce zahřát a přidat do něj trochu vody.