Jednoduchá vánoční sladkost nebo cukroví, jestli se to tak dá nazvat. Na výrobu těchto vánočních stromečků budete potřebovat jen tři suroviny: preclíkové tyčinky, čokoládu nebo polevu a barevné sypání. Slaný preclík s čokoládou je skvělá a chutná kombinace kterou jsem si v posledních letech zamilovala. Když stromek ještě posypete barevným zdobením bude vypadat opravdu nádherně.
Příprava
- Čokoládu nebo polevu rozpusťte. Normálně používám čokoládu, ale pokud chcete, aby lízátka vydržely bez problému i pokojovou teplotu použijte polevu nebo čokoládu s vysokým obsahem kakaa. Když použijete levnější čokoládu nebo bílou jde to také, ale budete lízátko po vytažení lednice během chvilky sníst (což vlastně také nevadí😊). Čokoládu rozpusťte ve vodní lázni nebo v mikrovlnné troubě. V mikrovlnce to trvá tak 30 sekund, ale po 15 sekundách jí promíchejte.
- Připravte rovný tác nebo prkénko. Dejte na něj pečící papír. Důležité je, aby papír nebyl zmuchlaný jinak se na něm bude preclíková tyčinka zdvihat.
- Rozpuštěnou čokoládou nakreslete tvar stromečku. Můžete ho udělat celý vyplněný nebo jako já jen vlnovky.
- Doprostřed stromku položte tyčinku a lehce přitlačte.
- Na závěr stromek posypte barevným sypáním.
Skladování: v lednici
Trvanlivost: 1 den. Při delší době tyčinka zvlhne. Lepší je nechat ztuhnout stromeček v mrazáku nebo lednici ztuhnout, vyndat a pustit se do jídla.