Recept na tradiční moučník tentokrát v prášku. Pokud si nadýchaný srnčí hřbet rádi upečete bude se vám tento recept určitě hodit. Všechny suché ingredience smícháte a uložíte do zavírací sklenice nebo jiného obalu. Až dostanete chuť stačí sáhnout do skříně a přidat jen olej, mléko a vajíčka. Ušetříte si čas s odvažováním jednotlivých složek a nestane se že by vám třeba došel cukr nebo mouka. Podívejte se jak si směs na srnčí hřbet namíchat:
SurovinY
- 150g cukr moučka
- 125g polohrubá mouka
- 1 lžička prášku do pečiva
- + sáček čokoládové polevy nebo 1 čokoláda na polevu
- Obal: dóza nebo sklenice 500g
Příprava
Všechny suroviny smíchejte a uložte do uzavíratelného dózy.
Ke můžete přilepit nebo přivázat sáček čokoládové polevy nebo čokoládu
Skladování: při pokojové teplotě
Trvanlivost: podle data použité mouky
Použití:
- 1 srnčí hřbet v prášku
- 125 ml mléka
- 125ml oleje
- 2 vejce
* kůra z 1/4 citrónu
Pomůcky: forma na srnčí hřbet
- Vejce rozklepněte a oddělte žloutky bílky
- Mléko, olej a žloutky vyšlehejte a přidejte srnčí hřbet v prášku. Dobře promíchejte.
- Bílky vyšlehejte dotuha a pomalu vmíchejte ke zbytku těsta
- Těsto nalijte do vymazané a vysypané formy. V případě silikonové formy to není nutné
- Troubu předehřejte na 180 stupňů cca 45 minut (průběžně kontrolujte). Hotový hřbet zanechá špejli po vytažení čistou.
- Upečený hřbet nechte ve formě 10 minut vychladnout. Bude se snadněji vyklápět a neměl by tolik praskat
- Čokoládu rozpusťte ve vodní lázni nebo v mikrovlnné troubě (cca 30 sekund) nebo rozpusťte polevu dle návodu na obalu