Vyzkoušejte recept na domácí špaldové sušenky. Slazené jsou pouze medem a třtinovým cukrem takže neobsahují žádný bílý cukr. Jsou křupavé, plné kousků hořké čokolády a můžete přidat i sušené ovoce nebo ořechy. Občas si je dávám do mléka když mi dojde musli nebo si je ještě poliji trochou medu nebo javorového sirupu. Příprava těsta je velice jednoduchá, stačí vše smíchat a vypracovat těsto. Pokud chcete rychlý a jednoduchý recept tak je tento recept správnou volbou.

Suroviny

  • 215g hladké špaldové mouky
  • 110g másla
  • 50g hořké čokolády
  • 30g třtinového cukru
  • 1 vejce
  • 3 lžíce med
  • 1 lžička jedlé sody
  • 2 lžičky hořkého kakaa

Volitelně: ořechy, sušené ovoce,

Příprava

  1. Ze všech surovin kromě čokolády vypracujte těsto
  2. Nechte 30 minut odležet
  3. Čokoládu nakrájejte na malé kousky a zapracujte do těsta
  4. Vytvarujte kuličky a položte s malým odstupem na plech vyložený pepčícím papírem
  5. Kuličky trochu zmáčkněte
  6. Pečte v předehřáté roubě na 180 stupňů po dobu 10-15 minut.

TIP: výborně chutnají polité javorovým sirupem nebo medem

 

Skladování: v lednici nebo při pkojové teplotě

Trvanlivost: 1 týden