Snídaně je základem dne a tak si dávám záležet na tom, co snídám. V týdnu je to často snídaně na cestu (smoothie atd.). O víkendu si pak se snídaní vyhraju a připravím něco speciálního. Dříve jsem nesnídala vůbec, ale teď už jsem se to naštěstí naučila.
Tentokrát jsem si připravila pohár z jogurtu, ovesných vloček, lesního ovoce a jablkem. Věřte mi, že po téhle snídani vás hlad jen tak nedožene, protože díky vysokému obsahu vlákniny vás pohár pěkně zasytí. Také si ho můžete připravit ke svačině.
Osobně dávám přednost sladké snídani, slanou si dávám jen výjimečně. Dáváte přednost slané nebo sladké snídani? Napište mi do komentáře a uvidíme, jestli bude oblíbenější sladká anebo slaná snídaně.
Budete potřebovat:
- 100g bílého jogurtu bez laktózy (prodává například Billa nebo Globus)*
- 50g ovesných vloček (jemných)
- 40g mraženého lesního ovoce
- 70g jablka (1 menší jablko)
- Volitelně: pár kapek vanilkového extraktu
- Volitelně: trochu čekankového sirupu
- Špetka mleté skořice
*Pokud máte alergii na mléko, použijte jogurt rostlinný. Skvělý je například kokosový jogurt – kupuji ji ho v Lidlu.
Příprava poháru:
Jogurt smíchejte s ovesnými vločkami. Přidejte mražené lesní ovoce, promíchejte a nechte 15 minut odpočinout. Ovoce se rozmrazí a pak jogurt opět promíchejte.
Jablko oloupejte a nastrouhejte nahrubo. Posypte troškou mleté skořice a kdo chce může pohár osladit třtinovým cukrem (nebo jablko rovnou posypte skořicovým cukrem). Skvělý je také čekankový sirup. Pohár nemusíte sladit vůbec.
Teď už jen stačí dát jogurt do sklenice, posypat jablkem a nakonec posypat pokrájenými mandlemi.
Snídaně je hotová. Dobrou chuť a krásné ráno!
Skladování: Pohár si můžete připravit i dopředu. Připravte si ovocný jogurt a ráno už ho jen posypete nastrouhaným jablkem a mandlemi.