Rychlá sladká chuťovka z indické kuchyně. To jsou banány v těstíčku osmažené v ghí. Zamilujete si je po prvním kousnutí, jsou totiž vynikající!
Nejlépe chutnají ještě teplé obalené v moučkovém cukru se skořicí. Místo cukru můžete banány také polít medem nebo je podávat ozdobené šlehačkou. Nedávno jsem k nim dala kopeček vanilkové zmrzliny a opět nezklamaly. Tenhle indický dezert rozhodně stojí za hřích:-P.
SUROVINY
- 150ml mléka
- 100g hladké mouky
- 1 lžička kypřicího prášku do pečiva
- 2-4 banány
- Špetka mleté skořice
- Na obalení nebo posypání:
- 2 lžíce moučkového cukru
- 1/4 lžičky mleté skořice
- Cca 100g ghí nebo másla na osmažení (lze použít i slunečnicový olej)
PŘÍPRAVA
- Mouku smíchejte s práškem do pečiva a skořicí.
- Přidejte mléko a metličkou směs dobře promíchejte. Vznikne vám docela husté těstíčko.
- Banán nakrájejte na kolečka 2 centimetry vysoká.
- Na velké pánvi už můžete začít rozehřívat ghí nebo jiný tuk který budete používat. Stačí menší vrstva tuku a právě proto používám velkou pánev kde se ghí rozlije do dostačující vrstvy. Je ale možné, že vám v průběhu hladina klesne skoro na nulu, v tom případě přidejte další tuk.
- Každé kolečko banánu obalte v těstíčku pomocí vidličky. Těsto můžete nechat okapat nebo ne, nevadí, když kolem sebe bude mít banán těsto rozlité do stran.
- Banány po obalení rovnou vkládejte do rozpáleného ghí a z obou stran smažte dozlatova. Počítejte 2-4 minuty na jednu stranu.
- Na obalení si připravte moučkový cukr smíchaný se skořicí. Hned po vytažení v něm banány obalte nebo cukr dejte do sítka a talíř smažených banánů pocukrujte.
- Podávejte horké nebo studené.
Dobrou chuť!