Suroviny
- 150g strouhanky
- 50g cukr moučka
- 30g máslo
Příprava
- Máslo rozpusťte na pánvi.
- Přidejte strouhanku a za stálého míchání smažte dokud strouhanka nezezátne. Jen dávejte pozor aby se nepřipálila. Občas jí ochutnejte jestli nezačíná hořknout, to by znamenalo že už se začíná připalovat.
- Sundejte ze sporáku a vmíchejte moučkový cukr. Dobře promíchejte.
- Strouhanku ihned použijte nebo uložte do krabičky pro pozdější použití.
- Smaženou strouhanku nasypte na bramborové knedlíky nebo šišky posypané moučkovým cukrem. Přidejte rozpuštěné máslo a můžete podávat.
Použití: Na bramborové knedlíky, šišky a všechny sladké dezerty nejen z bramborového těsta.
Skladování: v lednici
Trvanlivost: 1 týden
Bolí vás záda? Sedíte dlouho u počítače?
Přečtěte si tuto recenzi na podložku Dvectis, která léčí bolest zad a zlepšuje držení těla:
článek je na: https://www.zijemehomemade.cz/otestovala-jsem-podlozku-dvectis-ktera-ma-vylecit-bolest-zad/
Další sladké recepty:
Rychlé chodské koláče: https://www.zijemehomemade.cz/4-velke-chodske-kolace-za-pouhou-hodinu-vcetne-kynuti/
Perníkový závin plněný povidly: https://www.zijemehomemade.cz/pernikovy-zavin-plneny-povidly-nekynuty/
Avokádové brownies: https://www.zijemehomemade.cz/avokadove-brownies/
Olejová bábovka: https://www.zijemehomemade.cz/olejova-babovka/
Marokánky: https://www.zijemehomemade.cz/marokanky/
Tvarohový koláč: https://www.zijemehomemade.cz/tvarohovy-kolac/
Nejčokoládovější koláč na světě: https://www.zijemehomemade.cz/nejcokoladovejsi-kolac-na-svete/
Jahodová panacotta: https://www.zijemehomemade.cz/jahodova-panacotta/