Skořicový cukr je jeden z nejsnadnějších receptů které ve své kuchařce mám. Je to jen smíchání cukru a mleté skořice takže to hravě zvládnou i děti. V obchodě skořicový cukr ze třtinového cukru stojí okolo 300-500 korun za kilo. Ono se to nezdá když ho kupujeme po malých sáčkách. Ale při přepočtu už do působí docela děsivě. Výrobní cena je maximálně 110 korun při plné ceně suroviny, když je koupíte v akci dostanete se ještě níže. Není tedy nic snadnějšího než když si cukr vyrobíte doma sami. Stačí když tomu věnujete minutu vašeho času a budete mít skořicový cukr na celý rok dopředu. Navíc výrobou kilového skořicového cukru ušetříte 50 papírových sáčků které by na cukr byl použitý takže ještě šetříte naši planetu.

Suroviny

  • 900 gramů třtinového cukru
  • 100 gramů mleté skořice

Podle potřeby recept vydělte a vyrobte si menší množství. Stačí schovat poměr cukru ke skořici a to 9:1.

Příprava

Třtinový cukr a skořici smíchejte a uložte do uzavíratelného obalu. Skladujte mimo dosah vlhkosti.

Trvanlivost: několik let

 

Pozn. V obchodě je 1 sáček 20 gramů. Takže uvedené množství je jako 5 sáčků.