Udělejte si domácí pikantní salsu vyrobenou z několika druhů zeleniny. Salsa slouží k namáčení nachos nebo tortil, ale také jako přísada do mexických jídel. Hlavní surovinou této salsy jsou rajčata, ale obsahuje i kápii, česnek nebo jarní cibulku. Pro pálivou salsu přidejte chilli papričku, já jsem použila kajenskou ale použít můžete i jiné druhy. Miska salsy na stole a k tomu miska plná domácích nachos, ideální na večer k televizi nebo jako svačina kdykoliv během dne.

Suroviny

  • 400g pasírovaných rajčat
  • 1 červená cibule
  • 1 červená kapie
  • 1 jarní cibulka (pouze zelená část)
  • 2 stroužky česneku
  • 8 lžiček cukru
  • 1 lžíce kukuřičného škrobu
  • 2 lžičky citronové šťávy
  • 1/2 lžičky soli
  • 1/4 lžičky černého mletého pepře

Volitelné:1/4 kajenské chilli papričky

Příprava

  1. Cibuli a česnek pokrájejte nadrobno
  2. Červenou kapii a chilli papričku (pokud používáte) nakrájejte na kostičky
  3. Zelenou část jarní cibulky nakrájejte na kolečka
  4. Vymačkejte šťávu z citronu a přípravy máte hotové.
  5. Nyní vše kromě kukuřičného škrobu rozmixujte na hladkou kaši.
  6. Přelijte do malého hrnce a přiveďte k varu.
  7. Kukuřičný škrob rozmíchejte ve 2 lžících studené vody a přidejte k salse.
  8. Za stálého míchání vařte 2 minuty.

Podávejte jako omáčku k namáčení nachos a tortilla chipsů, hodí se také do různých mexických jídel, jako omáčka do tortill, quesadil

 

Skladování: v lednici

Trvanlivost:  3-4 dny