Udělejte si domácí pikantní salsu vyrobenou z několika druhů zeleniny. Salsa slouží k namáčení nachos nebo tortil, ale také jako přísada do mexických jídel. Hlavní surovinou této salsy jsou rajčata, ale obsahuje i kápii, česnek nebo jarní cibulku. Pro pálivou salsu přidejte chilli papričku, já jsem použila kajenskou ale použít můžete i jiné druhy. Miska salsy na stole a k tomu miska plná domácích nachos, ideální na večer k televizi nebo jako svačina kdykoliv během dne.
Suroviny
- 400g pasírovaných rajčat
- 1 červená cibule
- 1 červená kapie
- 1 jarní cibulka (pouze zelená část)
- 2 stroužky česneku
- 8 lžiček cukru
- 1 lžíce kukuřičného škrobu
- 2 lžičky citronové šťávy
- 1/2 lžičky soli
- 1/4 lžičky černého mletého pepře
Volitelné:1/4 kajenské chilli papričky
Příprava
- Cibuli a česnek pokrájejte nadrobno
- Červenou kapii a chilli papričku (pokud používáte) nakrájejte na kostičky
- Zelenou část jarní cibulky nakrájejte na kolečka
- Vymačkejte šťávu z citronu a přípravy máte hotové.
- Nyní vše kromě kukuřičného škrobu rozmixujte na hladkou kaši.
- Přelijte do malého hrnce a přiveďte k varu.
- Kukuřičný škrob rozmíchejte ve 2 lžících studené vody a přidejte k salse.
- Za stálého míchání vařte 2 minuty.
Podávejte jako omáčku k namáčení nachos a tortilla chipsů, hodí se také do různých mexických jídel, jako omáčka do tortill, quesadil
Skladování: v lednici
Trvanlivost: 3-4 dny