Hledáte něco rychlého a také lehkého k večeři? V tom případě něco pro vás mám:-). Je to salát plněný pečenou cizrnou, zeleninou a to nejlepší nakonec: přelitý asijskou omáčkou z arašídového másla a miso pasty. Je to tak návykové (mluvím z vlastní zkušenosti, dělám to už asi po sté:-D).
Když použijete stejný salát jako já (nemůžu si vzpomenou na název, jaaj) tak to jsou takové jednohubky akorát do pusy. Pokud ale použijete ledový salát nebo jiný salát s velkými listy, můžete vše zabalit jako závitek a namáčet do připravené omáčky. A kdybyste chtěli ještě jednu inspiraci: vše zabalte do salátového listu jako závitek a ten zabalte do namočeného rýžového papíru. Dovnitř ještě můžete přidat uvařenou rýži anebo rýžové nudle. To je taky moc dobré.
- Salátové listy: ledový salát nebo jiný
- 100 g cizrny ve skle nebo konzervě
- 1 lžičky sladké sójové omáčky
- Okurka
- Mrkev
- Sezam nebo konopná semínka
Cizrnu propláchněte a společně se lžičkou sladké sójové omáčky opečte na pánvi. Stačí pár minut (pořád míchejte).
Na listy salátu dejte proužky okurky, mrkve a opečenou cizrnu. Polijte miso dipem a můžete podávat.
(doporučuji ledový nebo kadeřavý salát. U větších listů můžete použít více náplně a klidně to zabalit i jako závitky😊)
Miso dip:
- 100 g arašídového másla vyrobeného z pražených arašídů
- 2-4 lžičky cizrnové miso pasty SUNFOOD VM s.r.o.
- 2-4 lžičky pšeničného sirupu SUNFOOD VM s.r.o.
- 1 lžíce citrónové šťávy (nebo o kousek víc, podle chuti)
- Špetka chilli vloček
- Špetka mletého zázvoru
- 2-3 lžíce vody
- 2 lžičky sójové omáčky
Vše na dip dejte do misky a dobře promíchejte metličkou.