Hledáte něco rychlého a také lehkého k večeři? V tom případě něco pro vás mám:-). Je to salát plněný pečenou cizrnou, zeleninou a to nejlepší nakonec: přelitý asijskou omáčkou z arašídového másla a miso pasty. Je to tak návykové (mluvím z vlastní zkušenosti, dělám to už asi po sté:-D).

Když použijete stejný salát jako já (nemůžu si vzpomenou na název, jaaj) tak to jsou takové jednohubky akorát do pusy. Pokud ale použijete ledový salát nebo jiný salát s velkými listy, můžete vše zabalit jako závitek a namáčet do připravené omáčky. A kdybyste chtěli ještě jednu inspiraci: vše zabalte do salátového listu jako závitek a ten zabalte do namočeného rýžového papíru. Dovnitř ještě můžete přidat uvařenou rýži anebo rýžové nudle. To je taky moc dobré.

 

  • Salátové listy: ledový salát nebo jiný
  • 100 g cizrny ve skle nebo konzervě
  • 1 lžičky sladké sójové omáčky
  • Okurka
  • Mrkev
  • Sezam nebo konopná semínka

 

Cizrnu propláchněte a společně se lžičkou sladké sójové omáčky opečte na pánvi. Stačí pár minut (pořád míchejte).

Na listy salátu dejte proužky okurky, mrkve a opečenou cizrnu. Polijte miso dipem a můžete podávat.

(doporučuji ledový nebo kadeřavý salát. U větších listů můžete použít více náplně a klidně to zabalit i jako závitky😊)

 

Miso dip:

 

Vše na dip dejte do misky a dobře promíchejte metličkou.