Tenhle recept už jsem měla nějakou dobu v hlavě. Napadlo mě totiž, že matcha se nemusí používat pouze do nápojů anebo do sladkých receptů. Chtěla jsem vyzkoušet i slanou kuchyni.

Netušila jsem, jak to dopadne… Ale znáte to – risk je zisk:-).  Výsledek nakonec dopadl mnohem lépe, než jsem čekala. Je to vynikající! Kromě chuti má dresink i krásnou zelenou barvu, která lahodí oku.

 

Až budete unavení, udělejte si tento salát. Matcha funguje podobně jako káva, akorát narozdíl on ní, vydrží energie získaná z matchy až 6 hodin.

 

Salát:

  • Ledový či jiný druh salátu
  • 1 mrkev
  • volitelně: pár cherry rajčátek, může být i okurka:-).

 

Dresink:

  • 130g zakysané smetany
  • 2 lžíce medu
  • 4 lžičky citrónové šťávy (může být i z limety)
  • 2-3 lžičky plnotučné hořčice
  • 1/2 lžičky soli
  • 1/4 lžičky mletého černého pepře
  • 1 sáček MATCHA tea IMPERIAL (pravý japonský matcha tea)

 

Postup

Vše na dresink dejte do misky a dobře promíchejte metličkou.

Tip: Když dáte dresink na hodinku nebo dvě do lednice, ještě trochu zhoustne:-).

 

Salát natrhejte na kousky. Mrkev nakrájejte na nudličky – anebo k tomu použijte škrabku (prodává TESCOMA).

Přidejte pár cherry rajčátek anebo koleček okurky, je to ale volitelné. I pouze se salátem a mrkvičkou je salát vynikající.

Polijte dresinkem a podávejte.