Polotovary se snažím používat co nejméně. Když už je ale používám, snažím se aby byl zbytek jídla připravený z kvalitních a čerstvých surovin. Například tenhle salát. Použila jsem do něj kuřecí nugety (vybírám takové, aby měly co nejvyšší obsah masa) a k tomu jsem připravila salát z pečených brambor, polníčku, citrónu a dresinkem ze zakysané smetany. Je to vynikající kombinace.
Budete potřebovat:
- 500 g brambor
- Trochu oleje
- Sůl, pepř
- 8 kuřecích nuget (hledejte s vysokým obsahem masa, některé ho mají strašně nízký)
- 1 vanička polníčku
Citronová šťáva jako zálivka anebo 100 gramů zakysané smetany smíchané s citronem, solí, pepřem a trochu Green Jalapeno od chilli doktora (kód VERONIKA15 na vše)
Brambory neloupejte, jen omyjte. Nakrájejte je na kostky a smíchejte s troškou oleje, solí a pepře. Já jsem ještě přidala Bird´s eye od Chilli doktora (miluju chilli😊). Dejte péct na 200 stupňů dozlatova. Ke konci zapněte větráček, ať mají pěknou kůrčičku. Také si opečte nugety. Stačí šoupnout brambory a dát k nim na potřebný čas upéct nugety.
Vše nechte trochu vychladnout, kvůli salátu.
Poté už jen do misky nandejte brambory, polníček a nugety. Ty můžete nakrájet na proužky. Vše polijte citronovou šťávou (nešetřete) a promíchejte. Anebo pokud chcete, zalijte dresinkem ze zakysané smetany. Nebo si do to něj můžete jen namáčet, jak chcete😊.
Polníček s citronem, kuřecím a bramborami je můj nový objev. Je to skvělá kombinace, a tak věřím, že vám bude moc chutnat😊
Mějte se krásně
Verča