Rychlá křupavá svačinka. Salámové chipsy mají silnou masovou chuť a díky upečení se zbavíte i většiny tuku v salámu. Chutnají skvěle samotné nebo namočené do hořčičného nebo sýrového dresinku. Většinou používám vysočinu, ale vyzkoušet můžete i jiné tvrdé salámy. Chipsy tak budou chutnat pokaždé jinak. Na závěr bych jen dodala, že jsou silně návykové (tak pozor na závislost).
Suroviny
- Tvrdý salám nakrájený na tenké plátky (vysočina, lovecký salám….)
Pomůcky: plech, pečící papír
Příprava
- Salámové kolečka rozložte v jedné vrstvě na plech
- Pečte v předehřáté troubě na 170 stupňů 7-10 minut. Správně upečené chipsy jsou tmavší ale ne hnědé, křupou a vytekl z nich skoro všechen tuk. Jestli už jsou upečené otestujte vyndáním jednoho plátku. Jestli už je vysušený a křupavý můžete ostatní vyndat. Úplně ztvrdnou až po vychladnutí
- Hotové chipsy položte na papírovou utěrku a vysajte tak přebytečný tuk
Pozn. Nepoužívejte měkké salámy jako je točeňák, šunkový salám nebo podobné. Opravdu to usí být salám typu vysočin