Jednoduché svačiny mám nejraději. Hodně jsem si oblíbila rýžové chlebíčky na různé způsoby. Jarda sice říká, že samotné chutnají jako polystyren, ale když je dobře ozdobím, sní jich celý talíř😊. Všechno je to jen o tom, jak danou surovinu upravíte.

Do dnešního receptu jsem také použila rýžové chlebíčky. Dám na ně čokoládovou polevu (domácí, ne tu kupovanou) a ozdobím podle chuti. Je to rychlé, snadné a moc dobré.

 

Suroviny

  • 2 rýžové chlebíčky (nesolené)
  • 20g hořké čokolády
  • 2g kokosového oleje

 

Kokosový olej jsem použila Zdraví ze Srí lanky. Tento olej doporučuji, protože chutná po kokosu. Jiné kokosové oleje jsou bez chuti. Použít je samozřejmě můžete, mě se ale právě líbí ten nádech kokosu v čokoládově polevě, který mu tento kokosový olej dodá.

 

Rýžové chlebíčky položte na talíř.

Ve vodní lázni rozpusťte hořkou čokoládu s kokosovým olejem. Olej můžete přidat i od oka, pokud nemáte váhu. Stačí troška, jen aby se čokoláda trochu naředila + jí to dodá jemnou kokosovou chuť.

Polevu rozdělte mezi chlebíčky a rozetřete až do stran.

Dejte ztuhnout do lednice nebo na minutu do mrazáku (není to nutné, dají se sníst hned😊).

 

Jak chlebíčky ještě ozdobit?

Strouhaným kokosem

Sekanými ořechy

Semínky – ráda dávám loupaná konopná semínka

Ovocem – čerstvým i lyofilizovaným