Tentokrát jsem objevila velice zajímavou kávu. Je to ruská Raf káva. Připravuje se z espressa, cukru, vanilkového cukru a smetany. Zajímavé na přípravě této kávy je to, že se vše šlehá dohromady nikoliv odděleně. Jsem zvyklá šlehat pouze mléčnou pěnu pomocí trysky u kávovaru, tohle je novinka.

 

Káva má smetanovou chuť, to díky té smetaně. Chuť vanilky je v kávě příjemná. Co na to říct, další skvělá káva😊

 

Káva

Ruskou kávu nemám, třeba ji někdy seženu, ale teď jsem ji neměla. Zatím jsem použila kávu Costa Rica Black Diamonds z www.kopiluwak.eu. Dodá kávě ovocné tóny. Kdybyste měli radši karamel, použijte India Mysorre.

 

Cafflano Kompresso

Kávu jsem připravila v Cafflano Kompresso. Je to ruční kávovar na přípravu espressa. Mám ho z www.kopiluwak.eu. Více o Cafflano se dozvíte v článku:

Test kávovaru Cafflano Kompresso

 

Příprava:

  • 30ml espresso
  • 1 lžička cukru
  • 1 lžička vanilkového cukru
  • 100ml 10% smetany

 

Postup:

Nejdříve si připravte espresso. Pro kávovar použijte 7 gramů kávy. Já jsem použila Cafflano Kompresso, kde se používá 12 gramů jemně mleté kávy a 50ml vody na 1 espresso .

Smetanu dejte do malého hrnce a ohřejte. Až bude smetana horká, odstavte, přidejte kávu a oba cukry. Metličkou nebo elektrickým šlehačem chvilku šlehejte, ať se vytvoří hustá pěna.

Nalijte do hrníčku a podávejte.

 

Kávu ještě můžete vylepšit šlehačkou, tak jako já:-).