Řepu mám moc ráda a jelikož mě baví experimentovat, zkusila jsem něco docela netradičního. Do těsta na palačinky jsem přidala řepové pyré. Je to skvělý způsob, jak do jídelníčku zařadit tak zdravou zeleninu a vlastně o ní nevědět:-D.

Ta barva, kterou řepa dodá palačinkám je neskutečná a tak výrazná!

Doporučuji podávat s čokoládovou omáčkou nebo rozpuštěnou čokoládou.

 

Budete potřebovat:

  • 280g hladké mouky
  • 240g bílého jogurtu
  • 200g řepového pyré
  • 140g mléka
  • 60g rozpuštěného másla
  • 1 lžíce cukru
  • 1 lžíce kypřicího prášku do pečiva (8 gramů)
  • 1 vajíčko

 

Řepu vařte vcelku 60 minut a poté oloupete.

Nakrájenou řepu rozmixujte s mlékem, vejcem a jogurtem. Přidejte zbytek surovin a dobře promíchejte.

Pečte na nižší teplotu na palačinkovači – těsto nalijte a rozetřete do stran. Tvořte velké tenké palačinky. Není třeba péct z druhé strany – zůstanou pěkně růžové. Právě proto se pečou na nízkou teplotu.