Řepu mám moc ráda a jelikož mě baví experimentovat, zkusila jsem něco docela netradičního. Do těsta na palačinky jsem přidala řepové pyré. Je to skvělý způsob, jak do jídelníčku zařadit tak zdravou zeleninu a vlastně o ní nevědět:-D.
Ta barva, kterou řepa dodá palačinkám je neskutečná a tak výrazná!
Doporučuji podávat s čokoládovou omáčkou nebo rozpuštěnou čokoládou.
Budete potřebovat:
- 280g hladké mouky
- 240g bílého jogurtu
- 200g řepového pyré
- 140g mléka
- 60g rozpuštěného másla
- 1 lžíce cukru
- 1 lžíce kypřicího prášku do pečiva (8 gramů)
- 1 vajíčko
Řepu vařte vcelku 60 minut a poté oloupete.
Nakrájenou řepu rozmixujte s mlékem, vejcem a jogurtem. Přidejte zbytek surovin a dobře promíchejte.
Pečte na nižší teplotu na palačinkovači – těsto nalijte a rozetřete do stran. Tvořte velké tenké palačinky. Není třeba péct z druhé strany – zůstanou pěkně růžové. Právě proto se pečou na nízkou teplotu.