Co kdybychom si dnešní den pořádně osladili? Já jsem pro😊.

Dnes mám pro vás recept na americké čokoládové cookies ve kterých jsou samé dobroty. Měla jsem chuť na sladké a přesně takto vždycky vzniknou tyhle originální recepty:-D.

Jedná se o americké cookies a pak jsou v nich ještě tolárky z bílé čokolády, kalíšky Reeses s burákovým máslem a různé druhy čokolád. Do půlky těsta jsem přidala i velikonoční zajíčky s burákovým máslem. Dala jsem tam zkrátka všechno, co mi v tu chvíli přišlo pod ruku:-D.

Myslím, že tyhle sušenky potěší každý mlsný jazýček a děti z nich budou jistě taky nadšené (nejen děti:-)). Jdeme na to…

 

Budete potřebovat:

  • 160g hladké mouky
  • 200g krupicového cukru
  • 130g másla (hera jde taky použít, ale lepší je máslo)
  • 20g hořkého kakaa (3 lžíce)
  • 1 vejce (nebo 1 lžíce chia + 3 lžíce vody)
  • ½ lžičky jedlé sody

+

  • Tolárky z bílé čokolády
  • Kalíšky s arašídovým máslem Reeses
  • Mléčná čokoláda – 50 gramů
  • Mandle
  • Velikonoční zajíci s arašídovým máslem Reeses

Odměrky – na odměření kakaa a jedlé sody používám lžičkové odměrky. Pokud se vám nechce s menšími surovinami vážit, je to prima. Zjistila jsem totiž, že je každá lžička jiná a proto je lepší mít odměrky, kde naměříte pokaždé stejné množství.

 

Nemáte doma vajíčka?

Smíchejte 13g chia/1 lžíce se 40g vody/3 lžíce a nechte 5 minut odstát. Poté přidejte do těsta.

 

Postup

Vše na těsto smíchejte a dobře promíchejte. Máslo použijte změklé, ať je to rychlejší. Na míchání používám robota.

Těsto jsem rozdělila na dvě části – do první půlky jsem vmíchala nalámané tolárky z bílé čokolády. Pak jsem pomocí naběračky na zmrzlinu udělala  kopečky na plech a do každého ještě vložila košíčky s arašídovým máslem. Na 1 plech se mi vešlo 6 kopečků. Ony se ty sušenky ještě dost rozlijí do stran a proto je třeba mezi nimi nechat dost místa.

Druhá půlka těsta – tam jsem přidala čokoládové košíčky, na kousky nakrájenou mléčnou čokoládu, mandle nasekané na kousky a na plechu jsem doprostřed každé sušenky ještě zapíchla zajíčka a nebo košíček s arašídovým máslem.

Sušenky jsem pekla na dvakrát v předehřáté troubě na 175 stupňů 15-20 minut.

 

Plech s nepřilnavým povrchem   – plech jsem nemusela vymazávat, má nepřilnavý povrch. Sušenky v sobě tuk mají, což úplně stačí.