Suroviny
- 250ml kokosové mléko* (nebo jiné rostlinné mléko)
- 10-20 datlí
- 1/4 hrnku karobu
- 2 PL raw hořkého kakaa
- 1/8 lžičky skořice
*pro méně tučný nápoj můžete kokosové mléko naředit půl napůl s vodou nebo použít kokosové mléko domácí
Příprava
Příprava:
Do mixeru nalijte kokosové mléko, přidejte datle, karob, kakao i skořicí a rozmixujte dohladka. Začněte na 10 datlích a přidávejte do požadované chuti a sladkosti. Více datlí=hustší a sladší čokoláda
Nalijte do skleničky a podávejte. Můžete přidat i pár kostek ledu
Náhrady:
Kokosové mléko- lze použít například mandlové mléko
TIP: pokud máte rádi pikantní chutě posypte čokoládu mletým chilli