Recept na pamlsky pro psy, které udělají každému pejskovi radost. Jsou sladké po banánu a mají vysoký obsah vlákniny. Na jejich přípravu budete potřebovat jen dvě suroviny: ovesné vločky a banán.
Domácí pamlsky už peču dlouho. Přímo v bytě psa nemáme, ale máme společný barák s přítelovou maminkou a ta má psi hned dva. Malou a roztomilou Nelinku (boloňského psíka) a stále hladovou kníračku Sazi. Beru je jako kdyby byly mé vlastní, jsou pro mě část rodiny. Právě Saze je u nás pečená vařená. Má pořád hlad a tak po baráku hledá, co by mohla sníst. Naštěstí to venku vyběhá, takže nepřibírá. Když má poslouchat nebo po ní něco chcete, dělá že neslyší. Ale jak jde o jídlo, je to ten nejchytřejší pes na světě😊. Po celém baráku má zmapovaná místa, kde si kdo schovává jídlo a tak si přes den dá pár koleček po těchto skrýších. Zahrnujete to i otevření dveří do našeho bytu a dvířek od mého nočního stolku, kde mám vždycky nějakou dobrotu. Nebo si stoupne na zadní a z regálu shodí sáček s krmivem pro kočky. Naše kočky- Mavis a Vločka pak kňourají, protože jsou neštastné, že jim Saze jídlo snědla. Má to ale i své výhody. Když něco nesní kočky Saze udělá několikrát za den kompletní očistu mističek a když něco spadne z kuchyňské linky je lepší než vysavač. Tak to je prostě naše Saze.
Abych redukovala škody jako jsou snědené zákusky pro rodiče nebo mísa řízků na vánoční tabuli, peču jí několik druhů pamlsků. Když jí pak hned u dveří přivítám pamlskem je spokojená a už ani moc nehledá něco jiného (většinou).
Taky máte doma takového psa? Tak či tak ji všichni máme moc rádi, je věrnou kamarádkou i ochráncem naší rodiny. Kdyby si nám chtěl někdo ublížit, neváhá ani chvilku. Proto jí ráda pár plechů nějaké dobroty upeču a mám radost, že jí chutná. Je to má kamarádka a tak mám radost, že má radost.
Budete potřebovat:
- 100g jemných ovesných vloček nebo ovesné mouky
- 120g banánu (zralejší banán, aby byly sušenky sladší)
Pomůcky: plech, vidlička, pečící papír
Příprava:
Ovesné vločky používám jemné. Vločky dejte do mixéru a rozmixujte na prášek. Stačí 2 minuty a z vloček se stane ovesná mouka. V obchodě jistě seženete i ovesnou mouku, ale já si ji raději připravuji sama.
Banán dejte do mísy a rozmačkejte vidličkou na kaši. Přidejte ovesnou mouku a vypracujte těsto.
Rovnou odeberte kousek těsta a uválejte z něj kuličku. Lepší je dělat přibližně stejnou velikost, aby se sušenky pekly stejně dlouho.
Kuličky dejte na plech a pomocí vidličky zmáčkněte. Sušenky se už skoro vůbec nezvětší, a tak nemusíte dělat velké rozestupy.
Pečte v předehřáté troubě, střední rošt na 175 stupňů po dobu 20 minut. Upravením doby budou sušenky měkké nebo křupavé.
Po vychladnutí uložte do zavírací sklenice nebo dózy.
Skladování: v lednici nebo při pokojové teplotě
Trvanlivost: 3 dny, v lednici déle. Pro delší trvanlivost sušenky zamrazte