Čerstvě vymačkaný pomerančový džus nám dodá pořádnou dávku vitaminu C. Když do něj přidáte i kousek zázvoru získá nápoj i protizánětlivé účinky. Zázvor i vitamin C jsou vynikající volbou na posílení imunity, podporou při hubnutí, detoxikaci a také vám pomohou i pokud vás už nějaká otravná chřipka skolila.

Suroviny

  • 2 pomeranče (nestříkané)
  • Plátek zázvoru silný asi půl cm

Pomůcky: šnekový odšťavňovač

Příprava

Do odšťavňovače nejdříve dejte kousek oloupaného zázvoru (vcelku) a poté kousky oloupaných pomerančů. Zázvor je sušší, takže musí jít první aby šťáva z pomerančů pomohla tak malý kousek zázvoru odšťavnit.  

Skladování a trvanlivost: čerstvé džusy mají nejvyšší obsah živin ihned po odšťavnění. Pokud si ale přeci jen chcete džus uložit do lednice počítejte, že vydrží tak maximálně 3 dny.