Tato snídaně byla tak luxusní, takže se s vámi chci podělit o recept. 🙂 Je to pohanková kaše s borůvkami. Připravuje se bez vaření, takže je to vlastně raw. Kaši z pohanky jen dělala poprvé a byla jsem překvapená jak je dobrá. K tomu ta barvička – miluju fialovou. Potěšila mě svou chutí i krásnou barvou. Dříve jsem moc barev na talíři neviděla a tak si to teď vysloveně užívám.
Recept na tuhle dobrotu z pohanky:
💜100g loupané pohanky (kroupy)
💜60-80ml mléka (pro vegany verzi použijte rostlinné: konopné, kešu, mandlové…)
💜50g borůvek – použijte poctivé české borůvky co barví a mají chuť. Americké by kaši neochutily (mražené nebo čerstvé)
💜1 lžíce chia semínek
💜Čekankový sirup (nebo třtinový cukr) na oslazení
💜Podle chuti citronová šťáva (posílí chuť borůvek)
💜Extra: 1/2-1 lžička prášku maca
💜Na ozdobu: borůvky, chia semínka, strouhaný kokos…
Příprava:
Pohanku zalijte vodou a nechte přes noc namočit. Ráno vodu vylijte a pohanku propláchněte studenou vodou.
Všechny suroviny ze seznamu dejte do mixéru a rozmixujte na kaši. Začněte menším množstvím mléka a podle potřeby přidávejte. Můžete také přidat trochu citronové šťávy. Chuť borůvek bude ještě výraznější.
Podle chuti osaďte čekankovým sirupem nebo třtinovým cukrem.
Kaši ozdobte borůvkami, kokosem, chia semínky nebo jiným oblíbeným posypem🙂
Dobrou chuť 💜
Kde všechno seženete:
💮Pohanka: Koupila jsem ji na www.rohlik.cz v sekci otoč obal. Až mi dojde vrátím jim tento do oběhu a já dostanu další. =Žádné vyhozené obaly❤️ skvělý nápad
💮Chia semínka, maca, raw třtinový cukr– vše na www.lekarna_cz
💮Čekankový sirup je od https://www.eshop.kaumy.cz/
💮 Borůvky jsou z našich krasných lesů:-)