Jednoduchý recept na pizza chléb. Chleba můžete použít jako přílohu nebo ho posypat sýrem, rajčatovou omáčkou, potřít olivovým olejem…zkrátka podle chuti

Suroviny

  • 500g hladké mouky
  • 350ml teplé vody
  • 1 sušené droždí
  • 1/2 lžičky soli
  • 1 lžíce olivového oleje
  • Špetka cukru
  • Lžička olivového oleje na potření

Příprava

  1. Teplou vodu smíchejte se sušeným droždím a cukrem. Nechte 10 minut stát aby vzešel kvásek
  2. Přidejte mouku, sůl a olivový olej. Vypracujte těsto které pod utěrkou necháte hodinu vykynout.
  3. Těsto si rozdělte na několik dílů. Z těsta můžete udělat 2 velké pizza chleby nebo 4 střední či 8 menších.
  4. Na pomoučněném vále z každého kousky prsty vytvořte placku. Pizza chléb má být vyšší takže ať je těsto tak 1,5- 2 cm vysoké.
  5. Pizza chleby přeneste na vymazaný nebo papírem vyložený plech. Na tuto dávku budete potřebovat 2 velké plechy.
  6. Chleba potřete olivovým olejem klidně ještě trochu posolte.
  7. Pečte v předehřáté troubě na 190 stupňů 20-25 minut.

 

Podávejte samotný nebo k salátu či jinému jídlu jako přílohu

 

Skladování: při pokojové teplotě

Trvanlivost: 3 dny, pokud bude chleba tvrdší stačí když ho krátce rozpečete v troubě

DALŠÍ RECEPTY NA DOMÁCÍ CHLÉB:

HTTPS://WWW.ZIJEMEHOMEMADE.CZ/CIBULOVY-CHLEB/Cibulový chléb

 

HTTPS://WWW.ZIJEMEHOMEMADE.CZ/DOMACI-CHLEB-PECENY-V-TROUBE/

Domácí chléb pečený v troubě

https://www.zijemehomemade.cz/zamotany-spaldovy-chleb-z-celozrnne-mouky/

Zamotaný Å¡paldový chléb z celozrnné mouky 

HTTPS://WWW.ZIJEMEHOMEMADE.CZ/VELIKONOCNI-CHLEBANEK/

 

Velikonoční chlebánek

 

HTTPS://WWW.ZIJEMEHOMEMADE.CZ/CELOZRNNY-SPALDOVY-CHLEB/

Celozrnný špaldový chléb