Sušenková másla si doma vyrábím jako sladké pomazánky na pečivo nebo ke slepení sušenek. Piškot sice není sušenka, ale i tak jsem si řekla, že by z nich mohlo být dobré máslo. Máslo se mi osvědčilo i na slepení vánočního cukroví, ale hlavně na sladké pečivo jako jsou třeba croissanty.
Surovin
- 150g změklého másla
- 60g mletých piškotů
- 50g moučkového cukru
Příprava
- Cukr prosijte do mísy, aby v něm nebyly hrudky.
- Přidejte změklé máslo a také piškoty rozmixované nebo rozmačkané na prášek. Máslo nerozpouštějte jinak rozmočí piškoty. Jen všechno dobře promíchejte. Pro snadnější míchání nechte máslo povolit na lince. Množství cukru si upravte podle chuti.
- Máslo přendejte do sklenice a uložte do lednice
Použití: na pečivo (croissanty..), ke slepení vánočního cukroví nebo jiných sušenek
Skladování: v lednici