Dáváte přednost husté horké čokoládě? V tom případě mám něco přesně pro vás: Pařížskou horkou čokoládu.

Poslední dobou zkouším různé druhy horké čokolády. Nevěřili byste, kolik jich existuje. Snad je jednou ochutnám všechny:-D. Pod recept vám dám odkazy na další, kdybyste chtěli vyzkoušet třeba i jiné.

 

Na 1 hrnek čokolády:

  • 150ml plnotučného mléka nebo 12% smetany
  • 65g hořké čokolády s 30% kakaa (kupuji v Lidlu, tam ji mají moc dobrou a za super cenu)
  • 10g krupicového cukru (2 lžičky)
  • ½ lžičky hořkého kakaa

 

Mléko, kakao a cukr přiveďte k varu. Metličkou dobře promíchejte.

Odstavte, vmíchejte nakrájenou čokoládu. Vraťte na sporák a ještě 3-5 minut povařte.

Ideální je nepřilnavý hrnec anebo pak vodní lázeň. Čokoláda je hustá a ráda se přichytí, je třeba jí často míchat.

Asi za 3 minuty začne čokoláda tmavnou a zhoustne, to je přesně čas, kdy ji sundat za sporáku.

 

Podávejte s miskou čerstvě ušlehané šlehačky (nikoliv té ve spreji). naberete si kopeček a dáte na čokoládu, tak si tuto čokoládu vychutnáte nejvíce:-).

 

Tip

místo šlehačky můžete připravit ještě jednu verzi. Do čokolády vmíchejte asi ¼ lžičky vločkové mořské soli a trošku použijte i na posypání.