Máte rádi párek v rohlíku? Tak tohle bude něco pro vás. Když už jsem asi po sté připravovala párky v rohlíku, odřezávala rohlíkům vršky a vařečkou dělala díry na párek poradila mi moje hlava jak tohle trápení vyřešit. Použila jsem recept na domácí housky na hot dog a párek do nich před upečením zabalila. Aby to byl kompletní párek v rohlíku přidala jsem i kečup pro mě a hořčici pro Jardu. Mimochodem ty domácí rohlíky nejsou tak suché jako kupované a párek s nimi chutná mnohem lépe. Výsledkem je komplet hotový párek v rohlíku do kterého se po vytažení můžete rovnou zakousnout. Myslím si, že je to prima takhle si ušetřit čas. Co říkáte? 😊
SurovinY
- 600ml hladké mouky
- 250ml teplé vody
- 80ml oleje
- 50g cukru
- 2 sáčky sušeného droždí
- 1 vejce
- 1 lžička soli
- Vejce na potření
Na naplnění:
- 10 malých nebo 5 velkých párků
- Kečup nebo hořčice
Příprava
- Vodu, droždí a lžičku cukru smíchejte a nechte 10 minut odstát
- Zbytek surovin smíchejte ve velké míse a přidejte k nim kvásek. Vypracujte těsto.
- Těsto rozdělte na 10 nebo 5 částí (podle množství párků)
- Z každého dílku vyválejte obdélník o něco vyšší, než je párek a šířku 7-10 centimetrů (nebo tak aby obalil párek). Vál si podsypte troškou hladké mouky, aby se těsto nepřilepilo.
- Nejdříve každý obdélník potřete kečupem nebo hořčicí (ne až ke kraji) a pak doprostřed vložte párek. Těsto zarolujte tak, aby byl párek zakrytý ze všech stran. Nakonec ještě rohlík poválejte, aby se těsto všude spojilo a povrch se uhladil (pokud těsto lepí podsypte moukou)
- Párky v rohlíku rozložte na plech a nechte 10 minut kynout.
- Potřete vejcem (nutné to ale není). Pečte najednou (když překynou mohou popraskat, chutnají stejně dobře jen už tak dobře nevypadají)
- Pečte na 190 stupňů dohněda 12-15 minut
Rovnou podávejte
Skladování: v lednici, stačí ohřát mikrovlnce nebo troubě
Trvanlivost: 3 dny