Máte rádi párek v rohlíku? Tak tohle bude něco pro vás. Když už jsem asi po sté připravovala párky v rohlíku, odřezávala rohlíkům vršky a vařečkou dělala díry na párek poradila mi moje hlava jak tohle trápení vyřešit. Použila jsem recept na domácí housky na hot dog a párek do nich před upečením zabalila. Aby to byl kompletní párek v rohlíku přidala jsem i kečup pro mě a hořčici pro Jardu. Mimochodem ty domácí rohlíky  nejsou tak suché jako kupované a párek s nimi chutná mnohem lépe. Výsledkem je komplet hotový párek v rohlíku do kterého se po vytažení můžete rovnou zakousnout. Myslím si, že je to prima takhle si ušetřit čas. Co říkáte? 😊

SurovinY

  • 600ml hladké mouky
  • 250ml teplé vody
  • 80ml oleje
  • 50g cukru
  • 2 sáčky sušeného droždí
  • 1 vejce
  • 1 lžička soli
  • Vejce na potření

Na naplnění:

  • 10 malých nebo 5 velkých párků
  • Kečup nebo hořčice

 

Příprava

 

  1. Vodu, droždí a lžičku cukru smíchejte a nechte 10 minut odstát
  2. Zbytek surovin smíchejte ve velké míse a přidejte k nim kvásek. Vypracujte těsto.
  3. Těsto rozdělte na 10 nebo 5 částí (podle množství párků)
  4. Z každého dílku vyválejte obdélník o něco vyšší, než je párek a šířku 7-10 centimetrů (nebo tak aby obalil párek). Vál si podsypte troškou hladké mouky, aby se těsto nepřilepilo. 
  5. Nejdříve každý obdélník potřete kečupem nebo hořčicí (ne až ke kraji) a pak doprostřed vložte párek. Těsto zarolujte tak, aby byl párek zakrytý ze všech stran. Nakonec ještě rohlík poválejte, aby se těsto všude spojilo a povrch se uhladil (pokud těsto lepí podsypte moukou)
  6. Párky v rohlíku rozložte na plech a nechte 10 minut kynout.
  7. Potřete vejcem (nutné to ale není). Pečte najednou (když překynou mohou popraskat, chutnají stejně dobře jen už tak dobře nevypadají)
  8. Pečte na 190 stupňů dohněda 12-15 minut

 

Rovnou podávejte

 

Skladování: v lednici, stačí ohřát mikrovlnce nebo troubě

Trvanlivost: 3 dny