Další skvělý recept na domácí müsli tyčinky. Tentokrát v nich najdete brusinky, arašídy, ovesné vločky a med. Brusinky jim svojí kyselostí dají jedinečnou chuť. Kdo by chtěl tyčinky ještě vylepšit, může je polít bílou nebo hořkou čokoládou. Nejraději bych je polila bílou čokoládou a posypala mrazem sušenými malinami. Tyčinky ale byly pryč dříve, než jsem dojela do obchodu pro čokoládu. Určitě je budu dělat zas, tak příště😊
Množství: 6 tyčinek
Budete potřebovat:
- 80g sušených brusinek
- 60g arašídů
- 40g jemných ovesných vloček
- 20g medu
- Lis na tyčinky (Prodává Tescoma: Zde)
Lis na tyčinky
Arašídy použijte loupané. Syrové anebo pražené. Pražené mají výraznější chuť. Je to jednoduché: stačí arašídy nasypat na plech a dát do trouby na 175 stupňů. Za občasného míchání pečte 8-10 minut. Až se ořechy rozvoní vytáhněte plech a nechte ořechy vychladnout.
Brusinky i arašídy nakrájejte nadrobno. Krájejte je zvlášť jinak se slepí dohromady a krájení by nešlo moc dobře. Přijde mi, že tyčinky drží lépe když jsem si dala práci a vše krájela na malé kousky.
Do misky přidejte ovesné vločky.
Med krátce zahřejte. Bude pěkně tekutý a díky tomu se lépe spojí s ostatními surovinami. Vše s ním zalijte a dobře promíchejte.
Snažila jsem se, aby to vyšlo beze zbytku. Směs na tyčinky by vám měla vyjít přesně na 6 tyčinek. Zaplníte s ní celý lis. Pokud vám trochu zbylo zmáčkněte tyčinky lžičkou. Poté přidejte zbytek směsi.
Zaklopte, zatáhněte spodní popruhy (vždy musí být úplně dole) a dejte na 4 hodiny do lednice.
Poté opatrně vyklopte a uložte do přiložených obalů nebo dózy.
Tady je výsledek:
Skladujte v lednici nebo mrazáku
Dobrou chuť!