Další skvělý recept na domácí müsli tyčinky. Tentokrát v nich najdete brusinky, arašídy, ovesné vločky a med. Brusinky jim svojí kyselostí dají jedinečnou chuť. Kdo by chtěl tyčinky ještě vylepšit, může je polít bílou nebo hořkou čokoládou. Nejraději bych je polila bílou čokoládou a posypala mrazem sušenými malinami. Tyčinky ale byly pryč dříve, než jsem dojela do obchodu pro čokoládu. Určitě je budu dělat zas, tak příště😊

 

Množství: 6 tyčinek

Budete potřebovat:

  • 80g sušených brusinek
  • 60g arašídů
  • 40g jemných ovesných vloček
  • 20g medu
  • Lis na tyčinky (Prodává Tescoma: Zde)

                                      Lis na tyčinky

Arašídy použijte loupané. Syrové anebo pražené. Pražené mají výraznější chuť. Je to jednoduché: stačí arašídy nasypat na plech a dát do trouby na 175 stupňů. Za občasného míchání pečte 8-10 minut. Až se ořechy rozvoní vytáhněte plech a nechte ořechy vychladnout.

Brusinky i arašídy nakrájejte nadrobno. Krájejte je zvlášť jinak se slepí dohromady a krájení by nešlo moc dobře. Přijde mi, že tyčinky drží lépe když jsem si dala práci a vše krájela na malé kousky.

Do misky přidejte ovesné vločky.

Med krátce zahřejte. Bude pěkně tekutý a díky tomu se lépe spojí s ostatními surovinami.  Vše s ním zalijte a dobře promíchejte.

Snažila jsem se, aby to vyšlo beze zbytku. Směs na tyčinky by vám měla vyjít přesně na 6 tyčinek. Zaplníte s ní celý lis. Pokud vám trochu zbylo zmáčkněte tyčinky lžičkou. Poté přidejte zbytek směsi.

Zaklopte, zatáhněte spodní popruhy (vždy musí být úplně dole) a dejte na 4 hodiny do lednice.

Poté opatrně vyklopte a uložte do přiložených obalů nebo dózy.

 

Tady je výsledek:

 

Skladujte v lednici nebo mrazáku

 

Dobrou chuť!

 

Čokoládové tyčinky

Pizza rakvičky

Datlovo – arašídové tyčinky

Tyčinky z datlí a arašídů