Ovesná mouka

Ovesná mouka
Ovesná mouka je bohatým zdrojem vlákniny, díky ní se cítíme dříve plní a sníme toho méně. Také má snížený obsah lepku. Ovesná mouka je ideální pro lidi s vysokým cholesterolem.

Obsahuje vápník, vitamin E, B, železo, fosfor, hořčík. Posiluje imunitní systém- no myslím že to stačí k tomu, aby se dalo říct že je velmi velmi zdravá a určitě stojí za to ji do svého jídelníčku zařadit. Používá se na pečení jako klasická mouka a množství uvedené u receptu se také nemění= kolik mouky klasické tolik mouky ovesné.

Suroviny

  • Ovesné vločky (tolik kolik chcete mouky)

Příprava

vločky dejte do robota či mixeru a rozmixujte do práškové konzistence. Trvá to pár minut. Poté přesijte přes jemné síto aby jste se zbavily větších kusů. Přesátou mouku dejte do vzduchotěsné nádoby a větší kousky znovu rozmixujte a přidejte k mouce do dózy. .

Použití: Pečení- těsto z ovesné mouky je vláčnější a krásně křehké, zahušťování

 

Skladování: v uzavřené nádobě, chladu a suchu

Trvanlivost: podle data na obalu ovesných vloček. Mouka vydrží několik měsíců 

 Jaké další mouky si doma můžete vyrobit?

1.Sójová mouka (bez lepku): https://www.zijemehomemade.cz/sojova-mouka/ 

2. Celozrnná špaldová mouka: https://www.zijemehomemade.cz/celozrnna-spaldova-mouka/

3. Rýžová mouka(bez lepku): https://www.zijemehomemade.cz/ryzova-mouka/

4. Pohanková mouka (bez lepku): https://www.zijemehomemade.cz/pohankova-mouka/

5. Kamutová mouka: https://www.zijemehomemade.cz/kamutova-mouka/

6. Chia mouka(bez lepku): https://www.zijemehomemade.cz/chia-mouka/

7. Amarantová mouka (bez lepku): https://www.zijemehomemade.cz/amarantova-mouka/

8. Žitná celozrnná mouka: https://www.zijemehomemade.cz/celozrnna-zitna-mouka/

9. Žaludová mouka (bez lepku): https://www.zijemehomemade.cz/zaludova-mouka/

10. Kokosová mouka (bez lepku): https://www.zijemehomemade.cz/kokosove-mouka-z-cerstveho-kokosu-a-mleko-jako-bonus/

11. Kaštanová mouka (bez lepku): https://www.zijemehomemade.cz/kastanova-mouka/

 

 

O autorovi

Veronika Poláčková

Autorka všech receptů na tomto webu.

Zanechte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..