Takový okurkový salát jako mám pro vás dnes jste jistě ještě nezkoušeli. Je v něm tolik dobrých surovin, že je výsledek předem jasný😊. Já jsem tedy okurku spiralizovala, protože se mi líbí, že je to jako takové špagety. Pokud ale spiralizér nemáte, recept můžete udělat i tak- stačí okurku nakrájet na kolečka nebo půlkolečka.

 

Na 2 porce budete potřebovat:

  • 1 salátovou okurku (kupuju v bio kvalitě, takže neloupu, jen umyju)

 

Dresink:

 

Recept:

Okurku dejte do spiralizéru a udělejte z ní špagety. Stačí ji umýt, nikdy jí neloupu. Anebo jí jen nakrájejte na kolečka.

Vše na dresink smíchejte v misce. Míchejte, dokud se vše nespojí. Recept si kdyžtak upravte dle vaší chuti-přidejte více citronu, coconut aminos, kokosový nektar…jak vám bude vyhovovat😊.

Dresink nalijte na okurku a promíchejte. Salát je určený k okamžité spotřebě. Postupně by okurka pouštěla vodu a nebylo by to dobré. Raději tedy smíchat s dresingem až těsně před tím, než salát budete jíst.

Na závěr posypte sezamem nebo směs GOMASIO. Je moc dobrá a dá salátu šmrnc.

Chybí vám v receptu bílkoviny? Vezměte cizrnu z konzervy, propláchněte a opečte s troškou kokosového nektaru nebo Coconut aminos na pánvi (stačí lžička). Pak nasypte na hotový salát.

Já ještě před podáváním pokapu citronem nebo limetou.