Takový okurkový salát jako mám pro vás dnes jste jistě ještě nezkoušeli. Je v něm tolik dobrých surovin, že je výsledek předem jasný😊. Já jsem tedy okurku spiralizovala, protože se mi líbí, že je to jako takové špagety. Pokud ale spiralizér nemáte, recept můžete udělat i tak- stačí okurku nakrájet na kolečka nebo půlkolečka.
Na 2 porce budete potřebovat:
- 1 salátovou okurku (kupuju v bio kvalitě, takže neloupu, jen umyju)
Dresink:
- 40 g arašídového másla z pražených arašídů (recept je tady na blogu)
- 2 lžíce Garlic coconut amino z pravebio.cz
- ¾ lžíce citronové šťávy nebo šťávy z limety
- 2-3 lžičky kokosového nektaru
- ½ lžičky cejlonský divoký zázvor, mletý
- ½ lžíce vody
Recept:
Okurku dejte do spiralizéru a udělejte z ní špagety. Stačí ji umýt, nikdy jí neloupu. Anebo jí jen nakrájejte na kolečka.
Vše na dresink smíchejte v misce. Míchejte, dokud se vše nespojí. Recept si kdyžtak upravte dle vaší chuti-přidejte více citronu, coconut aminos, kokosový nektar…jak vám bude vyhovovat😊.
Dresink nalijte na okurku a promíchejte. Salát je určený k okamžité spotřebě. Postupně by okurka pouštěla vodu a nebylo by to dobré. Raději tedy smíchat s dresingem až těsně před tím, než salát budete jíst.
Na závěr posypte sezamem nebo směs GOMASIO. Je moc dobrá a dá salátu šmrnc.
Chybí vám v receptu bílkoviny? Vezměte cizrnu z konzervy, propláchněte a opečte s troškou kokosového nektaru nebo Coconut aminos na pánvi (stačí lžička). Pak nasypte na hotový salát.
Já ještě před podáváním pokapu citronem nebo limetou.