Recept na nepečený dort s krustou z Oreo sušenek a náplní plnou čokolády. Pokud máte chuť na něco sladkého, ale nechcete při pečení dortu trávit hodiny u trouby vyzkoušejte tento recept. Příprava vám nezabere více než 10 minut. Jako náplň jsem použila čokoládovou ganache kterou používám na plnění pralinek. K tomu pár čerstvých malin a vynikající čokoládový dort je na světě. Dort vypadá opravdu nádherně a proto se hodí i na slavnostnější chvíle jako jsou narozeniny nebo jiné oslavy. Já jsem dort připravovala na dětskou oslavu a sklidil obrovský úspěch (čokoláda a děti= zaručený úspěch)
Suroviny
Krusta:
- 300g oreo bez náplně
- 100g másla
Náplň:
- 200g mléčné čokolády
- 200ml smetany ke šlehání
- 100g hořké čokolády
- Mléčná náplň z použitých oreo sušenek
- Špetka instantní kávy
- Špetka mořské soli
Na ozdobu:
- 100g čerstvých malin
- 3-6 sušenek na ozdobu
Příprava
- Oreo sušenky otevřete a seškrábněte z nich mléčnou náplň. Zatím jí dejte stranou protože jí ještě budete potřebovat.
- Sušenky dejte do mixéru nebo robota a rozmixujte na prášek. Také je můžete rozmělnit pomocí válečku.
- Máslo dejte rozpustit (sporák, mikrovlnka) a nalijte ho k sušenkám.
- Dobře promíchejte a nasypte do kulaté nebo jiné formy. Nejraději používám silikonovou formu protože se k ní nic nepřilepí, ale použít můžete jakoukoliv kulatou nebo hranatou formu.
- Sypkou směs rozprostřete po celé formě a upěchujte. Pokud chcete okraje zvedněte krustu i do výšky a dobře zmáčkněte.
- Formu dejte do lednice a nechte korpus 20 minut ztuhnout (nebo 5 minut do mrazáku pokud spěcháte). Pokud máte silikonovou formu dejte ji na tác aby při přenášení korpus nepopraskal.
- V malém kastrůlku přiveďte k varu smetanu ke šlehání.
- Hořkou i mléčnou čokoládu pokrájejte na malé kousky a nasypte do misky.
- Zalijte jí vařící smetanou a promíchejte.
- Dále přidejte náplň z Oreo sušenek které jste použily na výrobu korpusu, instantní kávu a špetku mořské soli.
- Metličkou míchejte dokud se čokoláda úplně nerozpustí a vznikne tak hladký krém.
- Náplň nechte před nalitím 5 minut vychladnout.
- Nyní už můžete z lednice vytáhnout ztuhlý korpus a nalít na něj náplň. Opět u silikonové formy mějte formu na tácu nebo něčem rovném aby korpus nepraskl.
- Ozdobte kousky sušenek a malin.
- Dort dejte před podáváním na 3-4 hodiny ztuhnout.
Skladování: v lednici
Trvanlivost: 3 dny