Nepečenou žemlovku z tvarohu a jablek jsem už nedávno přidávala na stránky. Namísto bílého pečiva jsem použila ochucený bulgur z eshopu Rychlé vaření. Zase jsem na bulgur dostala chuť, ale protože se nerada opakuji, udělala jsem tentokrát bulgur trochu jinak. Tentokrát jsem si z něj udělala pohár. Na dně jsou švestková povidla, pak bulgur a nakonec čokoládová omáčky. Tohle bych mohla snídat každý den. Kdo by to řekl, že sladký bulgur může být taková pochoutka:-P.
Tohle jídlo potěší všechny mlsné jazýčky, to mi věřte.
Perníkový bulgur
- 1 balení bulguru s jablky a skořicí Rychlé vaření (200 gramů)
- 300ml vroucí vody
- 2 lžičky perníkového koření (Slevový kód VERONIKA15 na vše z www.korenikralu.cz )
Na dno sklenice:
- 1-2 lžičky švestkových povidel
Čokoládová omáčka
- 120ml mléka
- 2 lžíce hořkého kakaa – 12 gramů (menší lžíce, ne úplně vrchovatá)
- 4 lžičky třtinového cukru
+2 průhledné sklenice nebo poháry
Počet porcí: 2
Suroviny
Na přípravu tohoto receptu jsem použila čerstvé plnotučné mléko, domácí povidla, perníkové koření od firmy Koření králů a dále:
Bulgur s jablky a skořicí
Instantní sypkou směs z bulguru, skořice a sušených jablek prodává Rychlé vaření. Tato směs neobsahuje zbytečnou chemii, konzervanty ani aromata. Protože se jedná o již dochucenou směs, je připravená rovnou k jídlu. Také jí můžete použít jako základ zdravých receptů jako je třeba právě tato žemlovka.
Hořké kakao
Kakao jsem si oblíbila bio holandské od www.fairtradecentrum.cz. Má vyšší obsah kakaového másla a bohatou kakaovou chuť. Od stejné firmy mám i třtinový cukr.
Postup
Obsah sáčku s bulgurem nasypte do vroucí vody a za stálého míchání 1 minutu povařte. Odstavte, přidejte perníkové koření, promíchejte a zakryjte pokličkou. Nechte 10 minut odstát a poté promíchejte.
Než bude bulgur hotový, připravte si skleničku a spodní dno vymažte švestkovými povidly. Dala jsem na dno 1-2 lžičky povidel a pomocí lžičky je rozetřela do stran.
V malém hrnci smíchejte mléko a třtinový cukr. Na střední teplotu zahřejte a vařte 3 minuty nebo do zhoustnutí omáčky.
Na povidla přidejte bulgur, a nakonec bulgur polijte čokoládovou omáčkou.
Jídlo se dá podávat horké i studené, záleží na vás, na co máte chuť😊.
Tipy na další recepty:
Perníkový bulgur s čokoládovou omáčkou musíte ochutnat. To je mňamka!
Jako další recept můžete vyzkoušet skvělý africký kuskus s meruňkami. Kuskus se dá také udělat na sladko a je vynikající!