Když jsem vařila svařené víno napadlo mě, jestli by šla udělat i nealkoholická verze. Svařák by si pak mohli o Vánocích dopřát všichni, tedy i ti, kteří alkohol nepijí nebo pít nemohou.
Jeden z mých nejoblíbenějších džusů je černý rybíz tak jsem to s ním vyzkoušela. Přišlo mi, že se na to černý rybíz hodí. Mile mě překvapilo jak skvěle to chutná. Černý rybíz je sice kyselejší, ale právě to mi na něm chutná. Pro méně kyselou chuť ho můžete naředit vodou, ale podle mě je to dobré takhle:-). Klidně si na něm s vámi mohou pochutnat i děti, uvidíte jestli budou chtít nápoj naředit vodou nebo ne.
Než se podíváme na recept, mám pro vás ještě 3 recepty na netradiční svařáky. Tentokrát už ale s alkoholem – rybízový, perníkový a jahodový.
SUROVINY
- 250ml džusu z černého rybízu
- 2 hřebíčky
- 1/2 tyčinky skořice
- Špetka muškátového oříšku
- Cukr podle chuti
Volitelně: pár proužků pomerančové a citronové kůry
PŘÍPRAVA
Všechny suroviny smíchejte v malém hrnci. Vařte po dobu 10 minut na střední teplotu. Občas promíchejte
Podávejte horké