Froyo, frozen yoghurt nebo mražený jogurt jde docela na odbyt. V každém obchoďáku vždycky najdu alespoň jeden stánek nebo obchod s točeným mraženým jogurtem. Cena je ale opravdu šílená. Myslím, že to bylo 100 gramů za 70 korun, to je 700 korun za kilo mraženého jogurtu. Brzy se budu věnovat i mraženému jogurtu s různými příchutěmi, posypy a polevami. Dnes jsem si ale připravila recept na mražený jahodový jogurt. Jahody jsou moje nejoblíbenější ovoce, takže jsem pro začátek zvolila jogurt jahodový. V obchodech se dají sehnat i kelímky na mražený jogurt, pokud chcete jogurt podávat stylově jako z obchodu, ale normální plastová dóza bude úplně stačit. V obchodě často seženete mražený jogurt, který se tak jen tváří. Místo toho obsahuje jen příchuť a ne jogurt samotný. Tady ale budete vědět co jste do receptu přidali: čerstvé ovoce, jogurt a smetanu.

Suroviny

  • 250g mražených jahod
  • 140g řeckého nebo selského jogurtu (1/2 hrnku)
  • 50ml smetany ke šlehání
  • 1 a ½ lžíce cukru
  • 1 lžíce citronové šťávy

Příprava

  1. Všechny suroviny rozmixujte do hladké hmoty (3-5 minut). Měla jsem po ruce jen mražené jahody, ale použít můžete i čerstvé.
  2. Jogurt rozlijte do kelímků a dejte do mrazáku.

 

Skladování: v mrazáku

Trvanlivost: 2 měsíce