Možná si říkáte proč to množné číslo, když je moučkový cukr jen jeden. Druhů moučkových cukrů je ale mnohem více. Záleží na tom jaký cukr použijete a také jak cukr ochutíte. Každý cukr má svoji jedinečnou chuť a proto je ráda střídám. Kokosový cukr má jemnou karamelovou chuť, třtinový zase chutná po melase a tak dále. Dříve byl na výběr jen klasický bílý cukr. Když je teď v obchodě takový výběr tak proč nevyzkoušet všechny?:

 

  • Kokosový moučkový cukr

Kokosový cukr si v posledních letech získal velkou oblibu. Vlastně jsem do té doby ani nevěděla, že existuje. Má nižší glykemický index a je tak vhodný jako alternativa bílého cukru. Vzniká zkaramelizováním nektaru nasbíraného z květů kokosových palem. Do určitých receptů se ale hodí moučkové cukry, které se snadněji rozpustí a tak je pokud kokosový cukr používáte dobré mít po ruce i jeho práškovou variantu

Odkaz: https://www.zijemehomemade.cz/kokosovy-praskovy-cukr/

 

 

  • Třtinový moučkový cukr

Rafinovaný bílý cukr prošel procesem při které přišel o všechny dobré látky, následně byl dobarven a dochucen. U třtinového to tak ale není, je tedy nerafinovaný. Obsahuje melasu, která mu dodává příjemnou karamelovou chuť i vůni. Chuťově mi přijde mnohem lepší než bílý cukr a ani není tak sladký. Třtinový cukr vzniká s cukrové třtiny. Často je zaměňován s hnědým cukrem, který vypadá skoro stejně. Stejné to ale není. Hnědý cukr je bílý cukr obarvený karamelem nebo melasou. Stále je to ale bílý cukr, tedy rafinovaný. Pokud chcete zdravější sladidlo sáhněte po tom třtinovém. Do krémů, polev a různých dezertů ale budete potřebovat moučkový cukr tak se vám bude hodit tenhle recept:

Odkaz: https://www.zijemehomemade.cz/cukr-moucka-z-trtinoveho-cukru/

 

  • Levandulový moučkový cukr

Nádherně vonící levandulový moučkový cukr. Používám ho do krémů a polev. Přečtěte si jak si tento voňavý poklad vyrobit

Odkaz: https://www.zijemehomemade.cz/levandulovy-cukr-moucka/

 

  • Vanilkový moučkový cukr – třtinový

Když si vyrobíte vanilkový moučkový cukr nebudete už muset přidávat vanilkový cukr. Do krému, polev i na pečení je to ideální. Tohle je moučkový cukr z třtinového cukru, tedy nerafinovaného cukru s chutí karamelu.

Odkaz: https://www.zijemehomemade.cz/praskovy-vanilkovy-cukr-z-trtinoveho-cukru/

 

  • Vanilkový moučkový cukr

Moučkový cukr s vanilkou se kterým už vanilkový cukr nebudete muset přidávat. Ideální do náplní, krémů, polev a dezertů.

Odkaz: https://www.zijemehomemade.cz/praskovy-vanilkovy-cukr/