Dneska si připravíme Dalgona kávu, ale nebyla bych to já, abych to zase neudělala jinak. Klasická Dalgona káva se skládá ze studeného nebo horkého mléka a na něm je hustá pěna z instantní kávy, cukru a horké vody.
Recept na Dalgona kávu jsem upravila, aby se dal připravit i z Caro nápoje. Mám ho ráda a protože neobsahuje kofein, mohu si nápoj vychutnat v kteroukoliv denní hodinu. Navíc není tak hořký jako káva. Na někoho může být Dalgona moc hořká a tohle ten problém řeší. Caro má naopak velice jemnou chuť, pěna z ní mi asi chutná víc,než z té instantní. I když na hořké mám taky někdy chuť…budu to střídat😊.
Caro
Je to instantní nápoj z pražených zrn. Ve směsi najdete například ječmen, čekanku nebo žito. Caro neobsahuje kofein.
Modrá spirulina
Modrou spirulinu jsem si objednala z www.zkokosu.cz
Suroviny:
- 150ml studeného nebo teplého mléka
- 20g krupicového nebo třtinového cukru
- 12g vroucí vody
- 4g Caro kávy
- ½-1 lžička modré spiruliny
- Váha s přesností na gramy
- Elektrický šlehač
Postup:
Začneme přípravou pěny. Připravte si váhu, postavte na ní malou misku a vynulujte.
Do misky dejte krupicový cukr, vroucí vodu (stačí vařící) a Caro prášek. Promíchejte a začněte šlehat. Použila jsem elektrický šlehač, určitě by ale fungovalo i s kuchyňským robotem, na který nasadíte šlehací nástavec.
Šlehejte 3-5 minut, dokud směs nezíská světlejší barvu a nevytovří se z ní pěna. Pěna zvětší svůj objem, ale zase ne nijak radikálně. Pro víc pěny a sladší nápoj můžete přidat dalších 5 gramů cukru.
Ještě než mléko nalijete do hrnku, přidejte do něj modrou spirulinu a dobře promíchejte. Ideální je metlička. Spirulina se musí zcela rozmíchat, abyste v nápoji neměli hrudky prášku. Začněte ¼ lžičkou modré spiruliny, rozmíchejte a pokud chcete tmavší barvu, ještě přidejte.
Do průhledného hrnku nebo skleničky nalijte studeného nebo ohřáté mléko. Káva je chutná teplá i studená.
Mléko polijte připravenou Caro pěnou.
Podávejte se lžičkou.
Jak kávu pít?
Buď můžete lžičkou ujídat pěnu a postupně upíjet mléko anebo všechno promíchat dohromady. Já si většinou ujím trochu pěny a pak to všechno promíchám.