Věděli jste, že si můžete vyrobit rostlinné mléko z arašídového másla? Ano, je to tak.

Někdy se stane, že vám dojde mléko…a co teď? Nechce se vám do obchodu nebo ho nutně potřebujete. Arašídového mléko si připravíte během okamžiku a budete ho moci použít na pečení, do smoothie či kaší i jen tak na pití.

 

Jedná se o rostlinné mléko, je tedy bez laktozy.

 

Suroviny:

Volitelně: 1 lžíce čekankového sirupu anebo 1 lžíce čekankového karamelu (dodá mléku barvu a příjemnou karamelovou chuť)

Bonus: Ještě přidávám ½ lžíci ovesné vlákniny Cardio Well

 

Postup

Arašídové máslo, vodu a případně i něco k oslazení dejte do mixéru a rozmixujte. Mělo by stačit 1-2 minuty, záleží na síle mixeru.

(množství arašídového másla si můžete upravit podle chuti. Pro výraznější chuť použijte více.

Mléko není nutné cedit.

Rovnou ho použijte anebo dejte do lednice pro pozdější použití. Před použitím je nutné mléko protřepat.

 

Trvanlivost: max. 3 dny, ale podle mě je lepší mléko vždy vyrobit čerstvé, když je to otázka chvilky:-)

 

Arašídové máslo

Recept na domácí arašídové máslo z pražených arašídů najdete na mém blogu. Zatím jsem mléko zkoušela udělat jen z těch pražených. Těžko říct, jestli to jde i z nepražených- bojím se, aby to nebylo hořké.