Řepové latte bylo jednu dobu hodně populární, ale postupně to ustalo, což mi přijde škoda. Je totiž moc dobré, krásně vypadá a taky je velice zdravé. Obsahuje totiž řepovou mouku, což je vlastně nasušená a namletá řepa. K tomu i koření jako je kardamom, zázvor, skořice a hřebíček.

 

Benefity: Co jsem tak četla má pomoci snižovat tlak, napomáhá regeneraci po cvičení, má vysoký obsah antioxidantů a díky vysokému obsahu glutaminu v červené řepě také zabraňuje infekci a zánětům ve střevě. Je toho ještě mnohem více, kdyžtak si můžete udělat svůj výzkum😊.

 

Věřím, že vás latte zaujme nejen svou lákavou barvičkou (na Instagramu se bude vyjímat:-D). Chutná moc dobře, jemně…vůbec se té řepy nemusíte bát.

 

Mix na přípravu latte:

 

Vše smíchejte a přesypte do uzavřené sklenice.

Příprava latte

Dávkování si budete možná muset upravit, přeci jen máme každý jinou chuť. Já jsem na 1 hrnek latte použila:

  • 160 ml mléka (rostlinné nebo kravské)
  • ½ lžíce mixu na přípravu řepového latte
  • 1-2 lžičky kokosového nektaru

Postup

Mix jsem rozmíchala v trošce horkého mléka společně s kokosovým nektarem. Zbytek mléka jsem napěnila a nalila do sklenice. Pokud nemáte pěnovač, stačí ho jen ohřát😊.

Dobrou chuť